Prima Header

Laatste reactiesOpleidingen & Cursussen


Eerste Hulp aan Kinderen

Overig

Locatie: Leiden of Rotterdam
Datum: nader te bepalen

Kinderen zijn van nature erg nieuwsgierig en willen de wereld ontdekken. Ongevallen, klein of groot, op verschillende leeftijden en in verschillende ontwikkelingsfasen komen geregeld voor. Veel ongevallen vinden plaats in de privé-sfeer, ook al neemt u veel preventieve maatregelen, realiseert u zich dan toch dat u niet alles kunt voorkomen. Daarom is het belangrijk dat u weet hoe u het best kunt handelen bij ongevallen waarbij een kind betrokken is.

Het bieden van hulp aan een gewond of ziek kind verschilt ten opzichte van die van een volwassene. Een volwassene kan zich vaak beter verwoorden. Een klein kind kan nog niet zeggen wat er is, wat het moeilijker maakt om erachter te komen wat er precies aan de hand is. In een dergelijke situatie zal het kind sneller angstig en moeilijker te benaderen zijn en daarmee is de wijze waarop u dit aanpakt is bepalend voor het vertrouwen.

Deze praktijkgerichte training wordt gegeven volgens de laatste richtlijnen van het Oranje Kruis. U leert onder andere wat de juiste manier is om een gewond of ziek kind te benaderen, wat u in welke situatie juist wel of niet moet doen om de juiste hulp te bieden en verder leed te voorkomen. Deze training maakt u zekerder en zal ertoe leiden dat u sneller overgaat tot actie als er iets met een kind aan de hand is. Na uw deelname aan deze training ontvangt u het certificaat ‘Eerste hulp aan kinderen’ van het NTI MBO-College. Dit certificaat is erkend door het Oranje Kruis.

Let op: De training Kinderreanimatie, welke ook bij het NTI MBO-College te volgen is, is een aanvulling op de training Eerste hulp aan kinderen. Beide trainingen zijn in de meeste gevallen op dezelfde dag, en achter elkaar, te volgen.

Bekijk de website van Eerste Hulp aan kinderen.

Stuur mij meer informatie over deze opleiding