Prima VO Header

Werkt het sluiten van sponsordeals de ongelijkheid in het onderwijs in de hand?

Loading ... Loading ...

Laatste reactiesRSS 2.0

13-11-2012, 10:35 [ 1 reactie ]

Buma wil muziekonderwijs terug

Met het project Buma Music Academy hoopt Buma Cultuur muziekonderwijs terug te brengen naar scholen. Het project gaat op op vijftig middelbare scholen van start.

Vervanging
Buma Cultuur vindt het belangrijk een bijdrage te leveren om muziek terug te brengen als fundament voor kinderen. Directeur Frank Helmink: “Wij zijn er van overtuigd dat muziek thuishoort in ieder leven, te beginnen bij de basis: dat van jonge mensen.”
Diverse partijen nemen deel aan het initiatief, dat dient als vervanging van het grotendeels wegbezuinigde muziekonderwijs op scholen. Onder meer artiesten, componisten en muziekuitgeverijen participeren aan een traject dat is uitgezet voor jongeren uit de tweede tot en met vierde klas van het middelbaar onderwijs.

Investering
Op het Ijburg College in Amsterdam werd het startsein gegeven van Buma Music Academy. Helmink hoopt dat het bedrijfsleven op den duur een steentje wil bijdrage aan Buma Music Academy. “We nemen graag het initiatief en investeren op dit moment als enige in dit programma, maar ik ben ervan overtuigd dat dit door veel meer partijen toegejuicht zal worden.”

Groeien
De directeur van Buma Cultuur hoopt dat het project de komende jaren zal groeien en stelt dat elke school aan het lesprogramma kan deelnemen. Buma Cultuur is opgericht door auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, met als doel auteursrecht te promoten en te ondersteunen.

Share
Meer berichten

Vanaf volgend jaar ‘cum laude-diploma’s’
2015-06-22 13:39:33

Vanaf volgend jaar ‘cum laude-diploma’s’

Middelbare scholieren kunnen vanaf komend schooljaar slagen met de vermelding ‘cum laude’. Daarvoor moeten ze slagen met een gemiddelde van een 8.0 of hoger.

lees verder
Onderwijsraad: Mavo moet weer terug komen
2015-06-22 09:50:19

Onderwijsraad: Mavo moet weer terug komen

Het huidige vmbo, met vier niveaus, is onoverzichtelijk, onduidelijk en heeft een negatief imago. De raad pleit ervoor het vmbo weer op te splitsen in twee opleidingen.

lees verder
‘Inspectiebezoek de moeite waard’
2015-06-17 09:18:05

‘Inspectiebezoek de moeite waard’

Verreweg de meeste scholen en onderwijsinstellingen die bezocht zijn door de onderwijsinspectie vinden de (tijds-)investering die ze moeten doen ter voorbereiding de moeite waard en opwegen tegen wat ze ervoor terugkrijgen.

lees verder
Nieuwe teldatum in nieuwkomersregeling
2015-06-08 15:18:50

Nieuwe teldatum in nieuwkomersregeling

De nieuwe teldatum in de nieuwkomersregeling is 1 April. Scholen die extra veel nieuwkomers na 1 oktober krijgen, ontvangen daardoor eerder hun geld.

lees verder
Omdraaien correctievolgorde gaat door
2015-06-08 13:47:54

Omdraaien correctievolgorde gaat door

Staatssecretaris Dekker blijft bij zijn besluit om de correctievolgorde van de examens om te draaien. Driekwart van de leerkrachten zou niet achter het plan staan.

lees verder
Middelbare school ontvangt ton sponsorgeld
2015-06-08 11:53:57

Middelbare school ontvangt ton sponsorgeld

Een middelbare school uit een Rotterdamse achterstandswijk wordt de komende drie jaar gesponsord door ict-bedrijf AFAS. De school ontvangt elk jaar €100.000 en nieuwe computers.

lees verder
Onderwijsprogramma Jij & de Gouden Eeuw
2015-05-28 09:22:31

Onderwijsprogramma Jij & de Gouden Eeuw

Freek en Hella de Jonge maken met hun stichting het onderwijsprogramma Jij & de Gouden Eeuw mede mogelijk. Al 11.000 scholieren van het primair en voortgezet onderwijs volgden dit lesstofvervangende programma, waarbij zij zich op unieke wijze verdiepen in de 17de eeuw.

lees verder
Geen zicht op extra geld voor leraren
2015-05-24 23:37:20

Geen zicht op extra geld voor leraren

Het is niet duidelijk wat scholen doen met de ongeveer 1,2 miljard euro die het kabinet in 2014 beschikbaar heeft gesteld voor de verbetering van leraren.

lees verder
Kinderen gaan leren programmeren
2015-05-24 15:12:09

Kinderen gaan leren programmeren

Op alle Nederlandse scholen in basis- en voortgezet onderwijs moeten leerlingen les krijgen in programmeren. Met die ambitie heeft Neelie Kroes het CodePact gelanceerd.

lees verder
Ophef over omgekeerde correctie examens
2015-05-21 12:05:27

Ophef over omgekeerde correctie examens

Docenten keren zich massaal tegen het plan van staatssecretaris Dekker om de centraal schriftelijke eindexamens volgend jaar eerst door een andere docent dan de ‘eigen’ docent.

lees verder


Reacties (1)

Jos Beunders 13-11-2012, 20:02

Dat vind ik een goed plan.
Overigens zijn er zeker middelbare scholen die het muziekonderwijs serieus nemen, goede leraren en geschikte ruimtes voor de muzieklessen hebben en waar muziek als eindexamenvak gekozen kan worden.
Gebruik de praktijkervaring van deze instellingen.Plaats een reactie