Prima VO Header

Over vijf jaar gebruikt het onderwijs geen schoolboeken meer, alleen nog digitale leermiddelen.

  • Nee (77%)
  • Ja (23%)

Totaal aantal stemmen: 26

Loading ... Loading ...

Laatste reactiesRSS 2.0

13-11-2012, 10:35 [ 1 reactie ]

Buma wil muziekonderwijs terug

Met het project Buma Music Academy hoopt Buma Cultuur muziekonderwijs terug te brengen naar scholen. Het project gaat op op vijftig middelbare scholen van start.

Vervanging
Buma Cultuur vindt het belangrijk een bijdrage te leveren om muziek terug te brengen als fundament voor kinderen. Directeur Frank Helmink: “Wij zijn er van overtuigd dat muziek thuishoort in ieder leven, te beginnen bij de basis: dat van jonge mensen.”
Diverse partijen nemen deel aan het initiatief, dat dient als vervanging van het grotendeels wegbezuinigde muziekonderwijs op scholen. Onder meer artiesten, componisten en muziekuitgeverijen participeren aan een traject dat is uitgezet voor jongeren uit de tweede tot en met vierde klas van het middelbaar onderwijs.

Investering
Op het Ijburg College in Amsterdam werd het startsein gegeven van Buma Music Academy. Helmink hoopt dat het bedrijfsleven op den duur een steentje wil bijdrage aan Buma Music Academy. “We nemen graag het initiatief en investeren op dit moment als enige in dit programma, maar ik ben ervan overtuigd dat dit door veel meer partijen toegejuicht zal worden.”

Groeien
De directeur van Buma Cultuur hoopt dat het project de komende jaren zal groeien en stelt dat elke school aan het lesprogramma kan deelnemen. Buma Cultuur is opgericht door auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, met als doel auteursrecht te promoten en te ondersteunen.

Share
Meer berichten

Kinderen gaan leren programmeren
2015-05-24 15:12:09

Kinderen gaan leren programmeren

Op alle Nederlandse scholen in basis- en voortgezet onderwijs moeten leerlingen les krijgen in programmeren. Met die ambitie heeft Neelie Kroes het CodePact gelanceerd.

lees verder
Ophef over omgekeerde correctie examens
2015-05-21 12:05:27

Ophef over omgekeerde correctie examens

Docenten keren zich massaal tegen het plan van staatssecretaris Dekker om de centraal schriftelijke eindexamens volgend jaar eerst door een andere docent dan de ‘eigen’ docent.

lees verder
Docent beïnvloedt religieuze identiteit jongeren
2015-05-11 10:17:46

Docent beïnvloedt religieuze identiteit jongeren

Ouders hebben weinig invloed op de religieuze identiteit van strenggelovige moslimjongeren. Deze worden meer beïnvloed door religieuze leiders en docenten.

lees verder
Eerder aanmelden voor mbo-opleiding
2015-05-11 09:36:07

Eerder aanmelden voor mbo-opleiding

Minister Bussemaker wil dat vmbo-leerlingen zich eerder kunnen aanmelden voor een mbo-opleiding. Samen met goede loopbaanbegeleiding moet dit leiden tot minder uitval.

lees verder
‘Prestatie rekentoets hangt af van school’
2015-05-11 09:07:25

‘Prestatie rekentoets hangt af van school’

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) maakt zich zorgen over de grote verschillen tussen de scholen als het gaat om de resultaten van de rekentoets. Ze is van mening dat leerlingen nu de dupe worden van slecht rekenonderwijs op hun school.

lees verder
‘Nederlandse scholier wil niet leren’
2015-04-27 16:12:08

‘Nederlandse scholier wil niet leren’

Nederlandse leerlingen hebben niet zo veel zin om de schoolboeken in te duiken. Ze zijn lastig te motiveren, zeker in vergelijking met andere landen. Dat blijkt uit het Onderwijsverslag 2013/2014 van de Inspectie van het Onderwijs.

lees verder
Op iedere school les in reanimatie
2015-04-27 15:38:33

Op iedere school les in reanimatie

Reanimatieles op vo-scholen redt levens én moet een vast onderdeel van het lespakket worden. Met deze boodschap overhandigden de Hartstichting een petitie aan Platform Onderwijs2032.

lees verder
Docent Duits nog amper te vinden
2015-04-27 15:28:19

Docent Duits nog amper te vinden

Middelbare scholen hebben enorme moeite om aan docenten Duits te komen. Tien procent van de scholen is het de afgelopen vijf jaar niet gelukt.

lees verder
Cao voorgezet onderwijs strandt op salaris
2015-04-13 11:38:38

Cao voorgezet onderwijs strandt op salaris

Het overleg over een nieuwe cao voortgezet onderwijs is vastgelopen. De grootste struikelblokken tot nu toe blijken het loon, de beleidsvrijheid van de onderwijswerkgevers en de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ).

lees verder
Scholen twijfelen over nut zittenblijven
2015-04-13 11:17:10

Scholen twijfelen over nut zittenblijven

Vo scholen zouden meer kunnen doen om het aantal zittenblijvers te verminderen of te voorkomen. Dat stelt de Inspectie van het Onderwijs op basis van een steekproef. Op de helft van de scholen bestaat twijfel over het nut van zittenblijven.

lees verder


Reacties (1)

Jos Beunders 13-11-2012, 20:02

Dat vind ik een goed plan.
Overigens zijn er zeker middelbare scholen die het muziekonderwijs serieus nemen, goede leraren en geschikte ruimtes voor de muzieklessen hebben en waar muziek als eindexamenvak gekozen kan worden.
Gebruik de praktijkervaring van deze instellingen.Plaats een reactie