Prima VO Header

Over vijf jaar gebruikt het onderwijs geen schoolboeken meer, alleen nog digitale leermiddelen.

  • Nee (77.0%)
  • Ja (23.0%)

Totaal aantal stemmen: 26

Loading ... Loading ...

Laatste reactiesAgenda


RSS 2.0

13-11-2012, 10:35 [ 1 reactie ]

Buma wil muziekonderwijs terug

Met het project Buma Music Academy hoopt Buma Cultuur muziekonderwijs terug te brengen naar scholen. Het project gaat op op vijftig middelbare scholen van start.

Vervanging
Buma Cultuur vindt het belangrijk een bijdrage te leveren om muziek terug te brengen als fundament voor kinderen. Directeur Frank Helmink: “Wij zijn er van overtuigd dat muziek thuishoort in ieder leven, te beginnen bij de basis: dat van jonge mensen.”
Diverse partijen nemen deel aan het initiatief, dat dient als vervanging van het grotendeels wegbezuinigde muziekonderwijs op scholen. Onder meer artiesten, componisten en muziekuitgeverijen participeren aan een traject dat is uitgezet voor jongeren uit de tweede tot en met vierde klas van het middelbaar onderwijs.

Investering
Op het Ijburg College in Amsterdam werd het startsein gegeven van Buma Music Academy. Helmink hoopt dat het bedrijfsleven op den duur een steentje wil bijdrage aan Buma Music Academy. “We nemen graag het initiatief en investeren op dit moment als enige in dit programma, maar ik ben ervan overtuigd dat dit door veel meer partijen toegejuicht zal worden.”

Groeien
De directeur van Buma Cultuur hoopt dat het project de komende jaren zal groeien en stelt dat elke school aan het lesprogramma kan deelnemen. Buma Cultuur is opgericht door auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, met als doel auteursrecht te promoten en te ondersteunen.

Share

Print This Post
plaats een reactieMeer berichten

2014-10-27 12:26:04

Onderwijsinspectie kondigt veranderend toezicht aan

De onderwijsinspectie gaat de onderwijspredicaten ‘voldoende’, ‘goed’ en ‘excellent’ invoeren. Dit blijkt uit het recent gepubliceerde Jaarplan.

lees verder
2014-10-27 12:09:35

Tablet en laptop winnen terrein in de klas

Op bijna een derde van de middelbare scholen werken leerlingen met een eigen tablet of laptop. Dit aantal is sinds vorig jaar met een kwart gestegen.

lees verder
2014-10-27 11:51:55

Miljoenen voor succesvolle zomerscholen

Er wordt de komende jaren extra geld beschikbaar gesteld om zomerscholen tegen zittenblijven in te richten. Het gaat jaarlijks om een bedrag van 9 miljoen euro.

lees verder
School stelt kledingcoaches aan
2014-10-13 10:19:17

School stelt kledingcoaches aan

Het gereformeerde Van Lodenstein College bindt de strijd aan met leerlingen die te korte rokjes dragen. Zij mogen rekenen op een gesprek met een ‘kledingcoache’.

lees verder
Hbo-student heeft weinig kans op werk
2014-10-13 10:16:08

Hbo-student heeft weinig kans op werk

Bijna een derde van de hbo’ers volgt een studie met ongunstige vooruitzichten op een baan. Bijna de helft van hen volgt een opleiding met ronduit slechte verwachtingen.

lees verder
Akkoord over gezamelijke aanpak pesten
2014-10-13 10:07:47

Akkoord over gezamelijke aanpak pesten

In de onderwijswetten wordt de verantwoordelijkheid van scholen voor sociale veiligheid expliciet vastgelegd. De raden ondersteunen scholen hierbij.

lees verder
Uitwisselingsprogramma voor leraren
2014-10-13 10:00:54

Uitwisselingsprogramma voor leraren

Zo´n 60 talentvolle leraren uit het primair en voortgezet onderwijs en het mbo krijgen de komende drie jaar de kans om mee te lopen op een Amerikaanse school.

lees verder
2014-09-29 10:26:32

Petitie voor reanimatieles op school

De Hartstichting wil dat meer mensen een hartstilstand overleven. Reanimatieles op de middelbare school maakt dit doel mogelijk en redt duizenden levens.

lees verder
2014-09-29 10:20:35

ROC’s weigeren duizenden kwetsbare jongeren

Duizenden jongeren zijn het slachtoffer van een steeds strakker toelatingsbeleid van de ROC’s. Onder druk van financiële prikkels worden ze geweigerd.

lees verder
2014-09-29 09:53:51

Gepeste docenten durven niet te praten

Niet alleen kinderen en jongeren worden gepest. Ook onder volwassenen komt pesten voor. Leraren die gepest worden, durven hier vaak niet over te praten.

lees verder


Reacties (1)

Jos Beunders 13-11-2012, 20:02

Dat vind ik een goed plan.
Overigens zijn er zeker middelbare scholen die het muziekonderwijs serieus nemen, goede leraren en geschikte ruimtes voor de muzieklessen hebben en waar muziek als eindexamenvak gekozen kan worden.
Gebruik de praktijkervaring van deze instellingen.Plaats een reactie