Prima VO Header

Over vijf jaar gebruikt het onderwijs geen schoolboeken meer, alleen nog digitale leermiddelen.

  • Nee (77.0%)
  • Ja (23.0%)

Totaal aantal stemmen: 26

Loading ... Loading ...

Laatste reactiesAgenda


RSS 2.0

13-11-2012, 10:35 [ 1 reactie ]

Buma wil muziekonderwijs terug

Met het project Buma Music Academy hoopt Buma Cultuur muziekonderwijs terug te brengen naar scholen. Het project gaat op op vijftig middelbare scholen van start.

Vervanging
Buma Cultuur vindt het belangrijk een bijdrage te leveren om muziek terug te brengen als fundament voor kinderen. Directeur Frank Helmink: “Wij zijn er van overtuigd dat muziek thuishoort in ieder leven, te beginnen bij de basis: dat van jonge mensen.”
Diverse partijen nemen deel aan het initiatief, dat dient als vervanging van het grotendeels wegbezuinigde muziekonderwijs op scholen. Onder meer artiesten, componisten en muziekuitgeverijen participeren aan een traject dat is uitgezet voor jongeren uit de tweede tot en met vierde klas van het middelbaar onderwijs.

Investering
Op het Ijburg College in Amsterdam werd het startsein gegeven van Buma Music Academy. Helmink hoopt dat het bedrijfsleven op den duur een steentje wil bijdrage aan Buma Music Academy. “We nemen graag het initiatief en investeren op dit moment als enige in dit programma, maar ik ben ervan overtuigd dat dit door veel meer partijen toegejuicht zal worden.”

Groeien
De directeur van Buma Cultuur hoopt dat het project de komende jaren zal groeien en stelt dat elke school aan het lesprogramma kan deelnemen. Buma Cultuur is opgericht door auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, met als doel auteursrecht te promoten en te ondersteunen.

Share

Print This Post
plaats een reactieMeer berichten

Uitzendbranche betrekken bij onderwijs
2014-09-01 09:33:15

Uitzendbranche betrekken bij onderwijs

Ambassadeur Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk wil dat de uitzendbranche betrokken wordt bij het onderwijs. Nu worden jongeren nog te weinig voorbereid op een loopbaan na hun opleiding.

lees verder
2014-09-01 09:25:25

Problemen met digitale boeken op 44 scholen

Op 44 scholen in het voortgezet onderwijs zijn ernstige problemen met een aantal digitale schoolboeken van uitgever Noordhoff. Ongeveer honderd titels zijn niet beschikbaar.

lees verder
Kinderartsen pleiten voor later begin schooldag
2014-08-31 11:42:17

Kinderartsen pleiten voor later begin schooldag

De Amerikaanse vereniging van kinderartsen pleit ervoor middelbare scholen niet voor half negen te laten beginnen. Dit chronisch slaaptekort te voorkomen.

lees verder
2014-08-31 11:07:45

Vanaf 2017 geen lotingstudie meer

De loting voor populaire studies wordt in 2017 afgeschaft. Studenten worden vanaf 2017 geselecteerd op basis van een aantal kwaliteiten, waardoor volgens de minister de kans groter is dat de juiste student op de juiste plek komt.

lees verder
Winactie: Alphabet’
2014-08-30 22:09:29

Winactie: Alphabet’

Documentaire ‘Alphabet’ is een ode aan de menselijke verbeelding en een aanklacht tegen het hiërarchische, op competitie en kwantificeerbare resultaten gerichte onderwijs. Bij PrimaOnderwijs maakt u nu kans op vrijkaarten. Winnen?

lees verder
2014-08-07 12:24:11

Wet passend onderwijs van kracht

Op 1 augustus is de wet Passend onderwijs van kracht gegaan. De bedoeling is dat met de nieuwe regels zoveel mogelijk leerlingen regulier onderwijs kunnen volgen.

lees verder
Tonnen extra voor beter Fries op scholen
2014-06-23 09:59:14

Tonnen extra voor beter Fries op scholen

De provincie Friesland stelt 800.000 euro beschikbaar voor het opzetten van een leerlingvolgsysteem en toetsingsysteem voor het vak Fries op de basisschool en de eerste klas van het voorgezet onderwijs.

lees verder
Herexamens afgetrapt met vmbo’ers
2014-06-19 14:33:46

Herexamens afgetrapt met vmbo’ers

Vmbo’ers die een examen moeten herkansen om alsnog een diploma te halen, moeten vanaf maandag aan de bak. Voor havisten en vwo’ers beginnen de herkansingen dinsdag. De herexamens worden tot en met vrijdag afgenomen.

lees verder
Andere tijden in de klas online
2014-06-19 14:17:44

Andere tijden in de klas online

De NTR heeft acht afleveringen uit de serie ‘Andere Tijden’ online beschikbaar gesteld. De video’s van elk zo’n 15 minuten ondersteunen op Schooltv de geschiedenislessen in de bovenbouw havo/vwo.

lees verder
Koning wil meer aandacht voor Duitse les op school
2014-06-05 11:43:45

Koning wil meer aandacht voor Duitse les op school

Koning Willem-Alexander vindt dat kinderen die nu opgroeien weer goed Duits moeten leren spreken. Dat heeft de koning gezegd tijdens een tweedaags werkbezoek aan de Duits-Nederlandse grensregio begin deze week.

lees verder


Reacties (1)

Jos Beunders 13-11-2012, 20:02

Dat vind ik een goed plan.
Overigens zijn er zeker middelbare scholen die het muziekonderwijs serieus nemen, goede leraren en geschikte ruimtes voor de muzieklessen hebben en waar muziek als eindexamenvak gekozen kan worden.
Gebruik de praktijkervaring van deze instellingen.Plaats een reactie