Lezen nou! Leesplezier in de klas

Kinderen lezen meer en beter als ze plezier in lezen hebben. De leerkracht is daarbij van groot belang, als rolmodel of liever gezegd influencer. Bij de leerkrachten in het basisonderwijs is grote behoefte aan kennis over kinderboeken en methodieken om hiermee in de klas aan de slag te gaan. De leesconsulenten van de bieb kunnen hierbij helpen, maar zoals we allemaal weten is tijd van leerkrachten kostbaar en zeldzaam. Daar heeft Bibliotheek Den Haag een oplossing voor gevonden: het eigen YouTube-kanaal Lezen nou! Leesconsulent Roos Visser schreef er een stukje over.

'Juffen en meesters hebben zo ongeveer de drukste baan van Nederland'


Werk je in het onderwijs? Ja?

En heb je het ook zo lekker rustig? Even de tijd om op je gemak na te denken over een originele les die aansluit bij het thema in de klas? Om achterover te leunen en een vuistdikke lesbeschrijving door te nemen?

Inderdaad, ik dacht al van niet...

Juffen en meesters in Nederland hebben zo ongeveer de drukste baan van Nederland. We verwachten dat ze alles van álles afweten, en dat ze dit ook nog op een leuke en originele manier aan de klas kunnen overbrengen. En dat kunnen ze ook nog! Maar soms is het wel fijn om even een steuntje in de rug te krijgen.

Bij Bibliotheek Den Haag weten we hoe belangrijk lezen is, en vooral hoe belangrijk leesplezier is. Daarom lezen we heel veel kinderboeken en geven we hier graag advies over aan leerkrachten. En omdat deze leerkrachten eigenlijk nooit tijd hebben om naar ons te luisteren zetten we nu regelmatig onze nieuwe lestips op YouTube. Die kan je waar dan ook, op ieder moment kijken, en ook nog eens zonder die irritante advertenties. Makkelijker kunnen we het niet maken!

Van makkelijk lezen in groep 3, voorlezen in de middenbouw of klimaatverandering in groep 8 – wij hebben er niet alleen een perfect boek bij, maar ook een leuke les. En heb je toch even de tijd om extra tips te lezen, download dan gratis de bijbehorende lesbrief op www.edubiebdenhaag.nl

Dus, ben je leerkracht en ben je regelmatig op zoek naar boekentips en nieuwe manieren om het leesplezier in je klas te verhogen? Kijk dan eens op YouTube.com/lezennou. Zijn we ook nog een beetje influencer

Roos
(Roos Visser is leesconsulent bij Bibliotheek Den Haag) 

 

 

 

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld