Herdenken en vieren: Wie de F*** is oom Jo?

Foto: Ben van Duin

In de theatervoorstelling Wie de f*** is oom Jo? volg je de zoektocht van Carolien van den Berg naar de geschiedenis van haar Joodse familie. Deze neemt een rigoureuze wending als haar vader op 11 november 1942 wordt opgepakt bij de razzia in confectiefabriek Hollandia-Kattenburg in Amsterdam-Noord. 360 Joodse werknemers en hun familieleden worden meegenomen door de Duitsers. De dan 17-jarige Bob Wolf van den Berg is één van hen. Bijna al deze werknemers komen om in vernietigingskampen.

Uit de trein gesprongen

Bob ‘Boebie’ ontsnapt aan dit noodlottige einde door uit een rijdende trein op weg naar kamp Westerbork te springen. Daarna volgt een angstig jaar waarin hij op meerdere onderduikadressen steeds bijna wordt verraden. Hij schreef hier in 1993 het boek Buitenspel over.

Lesmateriaal

Voor scholen is bij de voorstelling lesmateriaal aanwezig. Zoals Research naar mijn Roots waarin de leerling wordt uitgedaagd om zelf op onderzoek te gaan naar zijn/haar achtergrond. Ze kunnen het presenteren, er een scene van maken of het met behulp van audiovisueel materiaal delen met anderen.

Speeldata: woensdag 3 mei Theater de Omval, Diemen en donderdag 4 mei Zaantheater, Zaandam


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief