Innovatie Awards & Routes

Innovatieve producten en diensten van exposanten worden in de schijnwerpers gezet door de Innovatie Award. Deze award wordt uitgereikt in de sectoren po, vo en mbo. Per sector heeft de jury vijf inzendingen genomineerd en twee keer per dag gaat de Innovatieroute langs de genomineerden. Enkele genomineerden zijn:

Kazoo (PO)

Kazoo is een digitale muziekmethode voor groep 1 t/m 8. Alle muziekstijlen komen daarbij aan bod. Kazoo besteedt daarnaast aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en zorgt voor plezier en teamgevoel in de klas. Kazoo is ontwikkeld door Blink in samenwerking met Het Concertgebouw.

De Schoolwebwinkel (VO)

Bij De Schoolwebwinkel zetten leerlingen zelf een echte webwinkel op voor de school. Deze gaat ook live en wordt beheerd door de leerlingen. Ze leren hierbij hoe je reclame maakt, samenwerkt, geld verdient, wat ondernemerschap is, wat mediawijsheid is en hoe je moet programmeren. Theorie en praktijk zijn met elkaar verbonden door leerzame opdrachten.

App4Talent (MBO)

App4Talent is een applicatie waarmee de student stageopdrachten en ervaringen kan vastleggen door middel van foto’s en video’s op hun smartphone. Met de app kan de student opdrachten op school en stage zichtbaar maken voor de docent. De docent kan daar realtime feedback op geven. Gaandeweg maakt de student een persoonlijk profiel aan waarmee hij kan solliciteren bij stagebedrijven en werkgevers.

Kijk voor de volledige lijst met genomineerden op not-online.nl.

Start routes: 11.15 en 14.15 uur. 12.00 en 15.00 uur. 12.45 en 15.45 uur.

 


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief