Kinderen denken mee over gezond eten

De kinderen uit de Raad van Kinderen gingen aan de slag met de vraag hoe je kinderen en ouders aanzet om meer groente en fruit te eten. Gemiddeld eten we in Nederland 127 gram groente per dag terwijl we 250 gram zouden moeten eten, maar hoe?

Raad van Kinderen

De afgelopen maanden deden de kinderen onderzoek naar het eten van voldoende groente en fruit. Onder leiding van prinses Laurentien presenteerden de kinderen hun adviezen en gingen ze in gesprek met onder andere Frits van Eerd, CEO en verschillende directieleden van Jumbo. Groep 8 van basisschool 't Ven uit Veghel werd vorig jaar verkozen tot permanente Raad van Kinderen van Jumbo.

Een greep uit de creatieve adviezen:

  • Laat kinderen nieuwe dingen proeven
  • Maak dat spannend
  • Denk goed na over de indeling van de winkel; plaats bijvoorbeeld gezonde producten dichterbij ongezonde producten
  • Gebruik meer afbeeldingen zoals Woezel & Pip op gezonde producten
  • Help ouders en kinderen bij het gezond(er) koken
  • Doe nog meer gezonde producten in de aanbieding

Concrete voorbeelden

Colette Cloosterman - van Eerd van Jumbo: “Ik ben verrast door de creatieve ideeën die we maandag hebben mogen horen. We hebben concrete voorbeelden gezien van hoe we het eten van groente en fruit nog leuker kunnen maken.'

Prinses Laurentien

Met de Raad van Kinderen denken kinderen mee met organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Jumbo heeft sinds 2011, als eerste supermarkt, een Raad van Kinderen, onder leiding van Prinses Laurentien. 


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief