Lessen Prinsjesdag hele jaar leuk!

Laat leerlingen kennis maken met Prinsjesdag met de digiles en interactieve miljoenennotaposter van Het Ministerie van Financiën. De digiles is voor groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de brugklassen van het voortgezet onderwijs.

De digiles kun je het hele jaar inzetten, klassikaal op het digibord of individueel achter een computer. 

Diverse modules

De les bevat de volgende modules: Prinsjesdag en haar tradities, Inkomsten en uitgaven van de overheid (voorzieningen en belastingen), Begroten (begrotingscyclus) en Democratie (verkiezingen en Plan van Nederland). Je kunt de leerlingen het hele jaar door laten leren over Prinsjesdag. De modules zijn te geven als losse lessen, maar ook als meerdere samenhangende lessen.

Ga ook aan de slag met Prinsjesdag! Je vindt de digiles op www.primaonderwijs.nl/digilesprinsjesdag.

Digitale miljoenennotaposter

Dinsdag 18 september 2018 is op Prinsjesdag de Miljoenennota gepresenteerd door de overheid. Maar wat houdt dat in? Met de interactieve online Miljoenennotaposter kun je ontdekken waar de Miljoenennota 2019 over gaat en kun je zien welke geplande inkomsten en uitgaven ons land komend jaar heeft. Aan de hand van een video worden de plannen per onderdeel uitgelegd. Klik hier om naar de interactieve poster te gaan.

Aanmelden


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief