Lespakketten voor Wetenschap & Technologie

Teach2Code™ programmeerkits

Teach2Code™ biedt een soepele start binnen het programmeeronderwijs. Alles in onze kits wordt met grote zorg samengesteld. Zo is het van belang dat de materialen gelijk in gebruik genomen kunnen worden, en moet het eenvoudig inzetbaar en te begrijpen zijn. Ze zijn ze te gebruiken vanaf de beginselen tot het gevorderde stadium van programmeren.

Uitgebreid lesmateriaal

De gratis lessen en activiteiten zijn nauwkeurig opgezet i.s.m. diverse scholen. Hierdoor sluiten ze perfect aan op de doelen van het SLO. De lessen beschikken over een opbouw van beginner tot gevorderd, en dekken de 21e eeuwse vaardigheden (“Computational Thinking”) welke een verplicht onderdeel worden in het onderwijs. Vaardigheden als creatief denken en probleemoplossend denken worden hierbij sterk ontwikkeld. Met uitzondering van de onderbouw zijn alle lessen zelfstandig uit te voeren. Ook kan ervoor gekozen worden om de lessen klassikaal uit te voeren. Bij elke les zijn er een aantal optionele activiteiten of vraagstukken in te zetten. Op deze manier kan er nog meer uit de kits gehaald worden, en word het programmeren nóg uitdagender!

De merken in de Teach2Code kits

Ozobot, de kleinste programmeerbare robot
Maak kennis met de kleinste en meest innovatieve programmeerbare robot, Ozobot. De leuke en educatieve Ozobot kan zonder schermen geprogrammeerd worden met stiften, maar ook digitaal. Teken lijnen in verschillende kleuren en maak de diverse kleurcodes waardoor Ozobot zijn commando’s uitvoert. Digitaal kan je met Ozoblockly (in een Scratch omgeving) Ozobot programmeren in verschillende moeilijkheidsniveaus.

De vele functies en sensoren die de Ozobots te bieden hebben zijn eenvoudig te leren, maar uitdagender om te beheersen. De Ozobot Evo heeft nog meer sensoren en mogelijkheden. Dit maakt de Evo allesomvattend op STEAM-gebied. Ozobot is laagdrempelig en uitermate geschikt voor klassikaal gebruik.

Intelino programmeerbare trein
De Intelino combineert traditioneel speelgoed met slimme, educatieve technologie. De eenvoudig te gebruiken treinset leert jonge kinderen de basis van het programmeren, maar is daarnaast ook erg uitdagend voor kinderen vanaf 7 jaar door het gebruik van de app.

Robobloq Qobo, programmeerbare slak
De Robobloq Qobo is een kleutervriendelijke programmeer robot vanaf 3 jaar! Deze slak-robot is te programmeren doormiddel van programmeer puzzels. Daarnaast wordt het kind uitgedaagd om in oplossingen te gaan denken.


Teach2Code in het kort

Soepele start
Elke Teach2Code kit voldoet aan specifieke eisen. Alle producten zijn direct te gebruiken en eenvoudig in gebruik.

Complete lesmap
Elke kit wordt voorzien van een uitgebreide lesmap voorzien van lerarengids, Nederlandse lessen gekoppeld aan de doelen van het SLO.

Zelfstandig of klassikaal
De lessen van Teach2Code zijn zowel klassikaal als zelfstandig te gebruiken.

Kijk voor meer informatie op Teach2Code.nl


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld