Bestel lesmateriaal: Week van het geld

Bestel 

Leren omgaan met geld brengt je verder!

Een kind dat op jonge leeftijd leert omgaan met geld heeft een goede basis voor financiële zelfredzaamheid als volwassene. Oftewel: jong geleerd is oud gedaan. U vervult, samen met ouders en verzorgers, een belangrijke rol in de financiële ontwikkeling van uw leerlingen.

Gedurende het gehele schooljaar aandacht voor leren omgaan met geld

Met de lespakketten van Wijzer in geldzaken kunt u gedurende het hele schooljaar meerdere keren met uw leerlingen op een leuke en toegankelijke manier aan de slag met leren omgaan met geld. Een docentenhandleiding, digibordversie, thuisopdrachten en een ouderinstructie zijn gratis te downloaden of te bestellen op primaonderwijs.nl/weekvanhetgeld. Het lesmateriaal sluit aan bij de kerndoelen en bij de (reken)methoden die in het basisonderwijs worden gebruikt. De leerinhoud is gebaseerd op de basisvisie financiële educatie en de leerdoelen van het NIBUD.

Week van het geld

De Week van het geld werkt! Kinderen leren dat je geld maar 1x kan uitgeven en dat je bewuste keuzes moet maken. Van 12 t/m 16 maart 2018.

Lespakketten

Voor de groepen 3 tot en met 8 hebben we lespakketten met de onderstaande thema’s en onderwerpen:

Feestdagen (dec)

Kinderen ontdekken dat aan het besteden van geld grenzen zijn verbonden. Reclame en verleidingen en het vergelijken van prijzen komen aan bod.

Sparen en vooruitkijken (jan)

Geeft inzicht in hoe je het beste met geld om kunt gaan. Plannen, sparen, lenen en verzekeren komen aan bod. Dit thema past als les goed tijdens de Week van het geld!

De wereld van het geld (maart)

De waarde van geld, je geld beheren, financiële begrippen, bankrekeningen en pinnen worden uitgelegd.

Echt of nep? voor groep 5, 6 en 7 (april)

Kinderen leren de echtheidskenmerken van geld kennen en ontdekken hoe onze biljetten eruitzien. Hoe onderscheid je een echt van een vals biljet?

Verzekeren voor groep 8 (april)

Verzekeren is een ingewikkeld begrip, zelfs voor volwassenen. In dit thema leren kinderen wat een verzekering is en hoe je risico’s kunt herkennen en ermee om kunt gaan.

Zelf geld verdienen (mei)

Hoe verdien je geld? Hoeveel geld kun je uitgeven? Kopen, verkopen, wisselgeld en geld verdienen, maar ook het goede doel komen aan bod. Kinderen worden zich bewust dat overzicht nodig is.

Bestel het GRATIS lespakket online


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief