Bestel digiles: Maak kennis met VeVa

Bestel 

Een vak leren én militair worden

Als docent of decaan wilt u natuurlijk een mooie toekomst voor uw leerlingen. Een studiekeuze maken, is voor velen van hen echter een moeilijk proces waarbij ze uw advies en sturing nodig hebben. Heeft u al van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap gehoord? Hier leren leerlingen een vak onder bijzondere omstandigheden, waardoor ze zowel binnen Defensie als daarbuiten een goede basis voor hun toekomst leggen.

Een vak leren én militair worden, dat is waar het bij de VeVa-opleiding (Veiligheid en Vakmanschap) om draait. Bij VeVa maken leerlingen kennis met de Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht en Koninklijke Luchtmacht. Tijdens de opleiding volgen ze naast de lessen aan een ROC ook beroepspraktijkweken op de plek waar zij mogelijk komen te werken, zoals op een kazerne of aan boord van een schip. Leerlingen zijn praktijkgericht bezig en doen veel aan sport. VeVa biedt meerdere toekomstzekere vakgebieden, waaronder de vijf technische richtingen Bedrijfsautotechniek, Bouw, ICT, Mechatronica en Vliegtuigonderhoud.

Waardevol diploma

Na het algemene gedeelte van de opleiding specialiseert een leerling zich in één van de verschillende vakrichtingen. De één kiest een meer operationele vakrichting, de ander een ondersteunende richting in bijvoorbeeld de techniek of logistiek. Zo wordt de basis gelegd voor het uiteindelijke vakmanschap. Elke vakrichting leidt tot een volwaardig MBO- diploma dat ook buiten Defensie uiterst waardevol is.

Ontdek alles over VeVa! Kijk op www.veva.nl naar de vele mogelijkheden die deze opleiding te bieden heeft.
Bestel gratis VeVa-lesmateriaal voor scholieren

Voor het VMBO is er lesmateriaal in twee varianten te bestellen. Het lesmateriaal voor de onderbouw (PSO) enthousiasmeert de scholieren over de technische sector. Het lesmateriaal voor de bovenbouw (LOB) informeert hen over de technische vakrichtingen en de VeVa-opleiding. Bestel het lesmateriaal gratis via primaonderwijs.nl/VeVa 


Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief