Lespakket: Aan JOU hebben we wat

Dit gratis lespakket geeft jongeren een beeld te geven van de sector Zorg & Welzijn en laat hen zien hoe zij de toekomst kunnen veranderen. De sector is volop in ontwikkeling en roept om nieuwe energie, om een nieuwe generatie die de boel opschudt en vragen durft te stellen.

Jongeren zijn nodig in de zorg

Een geluksbrenger, luisterkampioen of hartverwarmer… wie wil dat nou niet zijn? Hoewel de herformulering van bestaande functies wel een stuk gezelliger klinkt, trekt het werken in de sector Zorg & Welzijn jongeren nog niet genoeg aan. Maar de sector heeft juist jongeren nodig met een frisse kijk en positieve energie. Daarom verschijnt het gratis lesprogramma Aan JOU hebben we wat , waarmee leerlingen van het vmbo en havo/vwo inzien dat zij de changemakers zijn die in de nabije toekomst zo hard nodig zijn.

Jezelf zijn 

‘We willen jongeren laten zien dat zij van onschatbare waarde zijn als het gaat om de toekomst van de Zorg & Welzijn in Nederland’, zegt voorlichtster Wietske Hoekstra. ‘Jongeren zijn
eigenzinnig, scherp, nieuwsgierig, mondig en zitten vol frisse ideeën. Met die kwaliteiten kom je heel ver in de sector Zorg & Welzijn! Wij willen jongeren laten inzien dat we ze niet in het keurslijf van de zorg willen gieten, maar juist dat ze zichzelf moeten zijn. Je kunt een injectie geven… én een flinke dosis energie. Je kunt steunkousen geven… én je mooiste smile. Je kunt therapie geven… én je sterkste verhalen. Het mooiste wat jongeren kunnen geven, is zichzelf!

Digilessen en fysiek materiaal

Het lesprogramma Aan JOU hebben we wat is vanaf het schooljaar 2017/2018 beschikbaar voor het vmbo en havo/vwo. Wietske: ‘Aan JOU hebben we wat is toepasbaar bij de sector- en profielkeuze en binnen de thema’s loopbaanleren en overige LOB-uren. Het is een combinatie tussen digitale lessen en fysiek materiaal. In de lessen laten we vooral zien wie die zorggebruiker nu eigenlijk is. Het klassieke beeld van billen wassen en kwijl afvegen zal al snel verdwijnen.

Enorme keuze aan studies

De leerling maakt kennis met de verschillende zorggebruikers en hoeveel zorg- en welzijnsgebieden allemaal komen kijken bij één patiënt.’ Het lesprogramma houdt jongeren geen sprookje voor, verzekert Wietske. ‘Het is positief maar ook realistisch. Zorg & Welzijn is veel breder dan wat er nu vaak geschetst wordt. Er is een enorme keuze aan studies. Je kunt Verpleegkunde of Sociaal maatschappelijke dienstverlening studeren, maar ook Farmakunde of Zorg & Technologie.’

Bestel het gratis lesprogramma via primaonderwijs.nl/aanjouhebbenwewat

Er zijn twee lespakketten beschikbaar:

  • Vmbo: dit lespakket is geschikt om in te zetten ten behoeve van de sectorkeuze (leerjaar 1/2)
  • Havo/vwo: dit pakket is gekoppeld aan de profielkeuze (leerjaar 3)

Bestellen

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld