10e editie Winterschool

Woensdag 23 januari komen 135 leraren uit heel Nederland naar Nijmegen om de 10e Winterschool  te volgen, georganiseerd door het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit. De deelnemers gaan aan de slag met wetenschap in de klas en maken kennis met wetenschap. In de afgelopen tien jaar heeft het knooppunt al 1400 leraren mogen enthousiasmeren voor wetenschap, een goed begin, want vanaf volgend jaar zijn alle basisscholen verplicht om structureel invulling te geven aan wetenschap & technologie in het onderwijs. 

Lezingen
Tijdens deze feestelijke editie komen drie succesthema’s uit de beginjaren van het WKRU terug namelijk: DNA, waarnemen & bewegen en het wonderkind David Gorlaeus. In de ochtend worden hierover drie lezingen gegeven. Grete Visser, wethouder Onderwijs, Zorg & Welzijn is hierbij aanwezig en neemt het nieuwste boek uit de reeks ‘Wetenschappelijke doorbraken de klas in!’ in ontvangst.

Bezoek aan labs en proeftuinen
Na de lezingen krijgen deelnemers de kans om een kijkje te nemen in verschillende laboratoria van de Radboud Universiteit, zoals de proeftuin, het museum voor Anatomie, het MRI-lab waar met verschillende technieken hersenactiviteit gemeten kan worden en het FELIX lab, waar wetenschappers van over de hele wereld onderzoek doen naar nieuwe materiaaleigenschappen. Daarna volgen de deelnemers twee workshops. Uiteindelijk gaan de leraren vol ideeën naar huis over hoe je onderzoekend leren in de klas kunt brengen en hoe je een nieuwsgierige houding bij kinderen kunt aanmoedigen.

Wetenschappelijke doorbraken de klas in
Tijdens de Winterschool verschijnt het achtste boek in de reeks ‘Wetenschappelijke doorbraken de klas in!’. Dit boek behandelt de onderwerpen ‘Kleding’, ‘Magneten’ en ‘Protest’. De boekenreeks geeft (aankomend) leraren ideeën hoe zij zelf met wetenschappelijke thema’s aan de slag kunnen in de klas volgens de didactiek van onderzoekend leren. Naast het achtste boek wordt ook de Leidraad onderzoekend leren gepubliceerd. Hierin staat stap voor stap beschreven hoe je een project onderzoekend leren uit kunt voeren in de klas.

Ga naar de website voor meer informatie

(Foto: TechniekTalent)


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld