14.000 kinderen aan de bak voor Kenia

Tijdens de landelijke Aan de Bakdag op donderdag 25 oktober gaan ruim 14.000 kinderen van bijna 700 Buitenschoolse Opvanglocaties in heel Nederland, cupcakes bakken, versieren en verkopen voor leeftijdsgenootjes in Kenia. De opbrengst van de actie gaat naar het kinderdorp Meru in Kenia.

‘Het is de derde keer dat we Aan de Bakdag organiseren. Een recordaantal BSO’s nemen deel aan de actie. De reacties van de kinderen en leidsters zijn enthousiast en hartverwarmend. De combinatie van iets leuks doen en daarbij ook een steentje bijdragen aan een betere wereld spreekt erg aan’, aldus Margot Ende, directeur SOS Kinderdorpen.

Ambassadeurs Jill en Kim-Lian

Jill Schirnhofer, illustrator en programmamaker, werd voor deze actie benaderd. Tijdens Aan de Bakdag zal zij bij één van de deelnemende BSO’s met ongeveer dertig kinderen aan de bak gaan.

Ook ambassadeur Kim-Lian van der Meij steunt de actie door hiervoor aandacht te vragen. ‘Ik vind het geweldig dat al die duizenden kinderen in Nederland in actie komen voor kinderen in Kenia. Aan de Bakdag is niet alleen heel leuk, maar ook heel noodzakelijk. In Kenia staan namelijk veel kinderen er alleen voor of lopen het risico de zorg van hun ouders te verliezen.’

Op aandebakdag.nl kunnen kinderen inspiratie opdoen voor hun cupcakes. 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld