500 kinderen op Techniek Toernooi

Ruim 500 basisschoolleerlingen uit Nederland en België staan in de grote finale van het Techniek Toernooi op donderdag 1 juni in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Zelf ontworpen oplossing

Op het Techniek Toernooi gaan de kinderen de strijd aan met hun zelf ontworpen technische oplossing waar ze op school of op de BSO weken aan hebben gewerkt. Een jury bestaande uit hoogleraren van Nederlandse universiteiten, beoordeelt de prestaties van de teams. Klokhuispresentator Bart Meijer presenteert het programma en verzorgt de prijsuitreiking.

Windmolen van satéstokjes

De acht opdrachten van dit schooljaar hebben te maken met ‘vooruitgang’ en zijn allemaal te zien op de finaledag. Enkele voorbeelden: De kleuters bouwen zo hoog mogelijke windmolens van satéstokjes en piepschuim. Kinderen uit groep 3 en 4 ontwerpen racewagens die worden aangedreven met elastiek. Leerlingen uit groep 5 en 6 maken een grijparm die via luchtdruk wordt bediend en waarmee je een zo zwaar mogelijk gewicht omhoog tilt. Leerlingen uit groep 7 en 8 bouwen o.a. een elektrische auto.

12.00 leerlingen 

In totaal gingen er dit schooljaar zo’n 12.000 leerlingen in de klas met het lesmateriaal van het Techniek Toernooi aan de slag. In teams van vier werkten de kinderen aan een van de technische opdrachten.

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld