Aandacht voor jongeren met psychische problemen

Met het lanceren van de Kim-campagne op 4 oktober vraagt Pro Persona aandacht voor jongeren met internaliserende psychische problemen. Jongeren die hiermee kampen houden hun problemen vaak te lang voor zichzelf, waardoor klachten buiten het zicht van anderen blijven. De campagne richt zich naast het brede publiek in het bijzonder op huisartsen, wijteams, scholen, sporttrainers en natuurlijk op jongeren en hun ouders.

Film

Een film over een dag uit het leven van Kim staat centraal in de campagne. In de film volgen we Kim in haar thuissituatie, met vriendinnen, op school en op de voetbalclub. Kim kampt met internaliserende problemen, die ze goed weet te verbergen. De belangrijkste boodschap van de campagne is: maak problemen bespreekbaar, kijk naar elkaar om, vraag door en zorg dat de professionele hulp die beschikbaar is ook ingezet wordt.

Internaliserende problemen

Jongeren met internaliserende problemen als Kim, kampen vaak met verschillende klachten. Denk aan sociale teruggetrokkenheid, angst, dwangmatig gedrag en depressie. Deze klachten zorgen ervoor dat jongeren in een neerwaartse spiraal belanden: verslechterende schoolprestaties, een onregelmatig eet- en slaapritme, een negatief zelfbeeld, vermijding van verplichtingen, zelfbeschadiging en suïcidale gedachten.

Bekijk de trailer over de film van Kim hieronder:


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld