Lancering atlas Alcarta en winactie!

Het Nederlandse onderwijs is een nieuwe atlas rijker. ThiemeMeulenhoff heeft de eerste editie van Alcarta gelanceerd. Aan deze nieuwe Nederlandse wereldatlas is ruim drie jaar gewerkt door een team van atlasspecialisten en cartografen. Tot vandaag had de Grote Bosatlas het monopolie in de schoolatlassenmarkt. ThiemeMeulenhoff wil dit monopolie breken met inhoudelijke verbeteringen, een aantrekkelijke prijs en een gratis online versie. 

PrimaOnderwijs mag exemplaren van Alcarta weggeven! Lees hieronder hoe je kans maakt!

Geografisch verhaal

Maarten Boddaert, initiatiefnemer van Alcarta, zag veel verbetermogelijkheden voor een nieuwe atlas: “Een atlas is geen willekeurige verzameling van kaarten. Je vertelt er een geografisch verhaal mee. Wij hebben gezorgd voor een logische volgorde van de ruim 700 kaarten. Daarnaast is alle informatie intuïtief en eenvoudig te vinden dankzij een speciaal ontworpen kleuren- en symbolensysteem.” De gedetailleerde kaarten in Alcarta raken veel actuele thema’s zoals gezondheidszorg, voedsel, verstedelijking, globalisering en klimaatverandering. Door hun opbouw en eigenschappen zorgen de kaarten voor een beter begrip van de wereld.Online versie

Naast de gedrukte versie is Alcarta ook volledig online beschikbaar. Iedereen kan hier alle kaarten uit de atlas gratis bekijken. De kaarten worden regelmatig voorzien van aanvullende actuele content. Pieter Fock, portfoliomanager bij ThiemeMeulenhoff: “Elke kaart uit Alcarta hebben wij gekoppeld aan Google Earth. Doordat leerlingen de kaarten in Google Earth kunnen bekijken, gaat alle informatie voor hen nog meer leven. Ook zijn veel kaarten in 3D beschikbaar. Voor leerlingen een innovatieve manier om met een atlas en het vak aardrijkskunde bezig te zijn. Docenten krijgen nieuwe mogelijkheden om met de atlas in hun les te werken.”

WINACTIE

De winactie is inmiddels gesloten, de winnaars zijn geïnformeerd.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief