Basisscholen gratis naar Rijksmuseum Oudheden

Het Rijksmuseum van Oudheden bestaat tweehonderd jaar en viert dit met gratis museumbezoek voor alle basisscholen in het schooljaar 2018/2019. In dit nieuwe schooljaar biedt het museum een bijzondere les voor groep 5-8 over de vernieuwde afdeling Nederland in de Romeinse tijd. Ook is er een interactieve rondleiding over de tijdelijke tentoonstelling ‘Goden van Egypte’. 

Museumles ‘Romeinen’ (groep 5-8)

Tijdens deze museumles worden de leerlingen gerekruteerd door de Romeinen. Ze gaan als verkenners van het Romeinse leger op pad om te ontdekken hoe Nederland er in de Romeinse tijd uit zag. Welke mensen woonden er? Hoe zag de omgeving er uit en wat voor spullen gebruikten de bewoners? Maar ook, wat brachten de Romeinen mee en hoe voelen hun munten? Het is nog maar de vraag of deze verkenningstocht wel zo rustig gaat verlopen.. Het lesprogramma sluit aan bij de kerndoelen Tijd binnen het leergebied Oriëntatie op jezelf en de wereld en bij het tijdvak Grieken en Romeinen. Dit schooljaar gratis (normale prijs € 75,- maximaal 35 leerlingen).

Scholenrondleiding ‘Goden van Egypte’ (groep 6-8)

In de tijdelijke tentoonstelling ‘Goden van Egypte’ maken leerlingen tijdens een interactieve rondleiding kennis met de vele goden en rituelen van de oude Egyptenaren. Zo ontdekken ze onder andere de religieuze rol van dieren en gaan in gesprek over de verschillende scheppingsverhalen. Gratis te boeken vanaf 30 oktober 2018 2018 t/m 31 maart 2019, eventueel in combinatie met de vaste opstelling Egypte.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld