Bekijk de ThuisBieb top 10

Online is de Bibliotheek gewoon open. In de ThuisBieb-app staan vrij beschikbare e-books zodat leerlingen thuis kunnen doorlezen. Met de ThuisBieb willen de Bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken in deze onzekere tijd. Wil je leerlingen stimuleren om te blijven lezen? Verwijs dan naar de ThuisBieb

Informatie voor ouders en leerlingen

Wil je leerlingen en hun ouders wijzen op de ThuisBieb? Maak dan gebruik van een kant-en-klaar document met handige informatie. Download hieronder de PDF en stuur deze door.

PDF voor basisonderwijs

PDF voor voortgezet onderwijs


Thuisbieb: vrij beschikbare e-books

De ThuisBieb-app is toegankelijk voor iedereen. Dus ook als leerlingen géén lid zijn van de Bibliotheek. In de app staan e-books voor tablet en mobiel, voor jeugd en jongeren van 6 tot 18 jaar. De app bevat ook een aantal titels die geschikt zijn voor de leeslijst. Op Jeugdbibliotheek staan alle titels uitgelicht per leeftijdscategorie. Dit zijn op dit moment de meest gelezen e-books:

Top 10 jeugd & jongeren in de ThuisBieb

 1. Dolfje Weerwolfje 14: Een miniheks in het weerwolvenbos (6-9 jaar)
  Auteur: Paul van Loon
 2. Spekkie en Sproet: Een gevaarlijk knalfeest (6-9 jaar)
  Auteur: Vivian den Hollander 
 3. De woonbootbende (6-9 jaar)
  Auteur: Barbara Scholten
 4. Verraad (15-18 jaar)
  Auteur: Abigail Haas
 5. Een zon voor jou (6-9 jaar)
  Auteur: Helen van Vliet
 6. Afblijven (12-15 jaar)
  Auteur: Carry Slee
 7. Alaska (9-12 jaar)
  Auteur: Anna Woltz
 8. Een vriend zonder tanden (9-12 jaar)
  Auteur: Angelique van Dam
 9. De laatste bocht (6-9 jaar)
  Auteur: Henk Hokke
 10. De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre (9-12 jaar)
  Auteur: Marthe Jongbloed

 

Download de ThuisBieb in de AppStore of Google Play
De e-books staan in de speciale ThuisBieb-app. Je kunt de ThuisBieb-app voor iOS downloaden in de AppStore en voor Android via Google Play. Wanneer de app is geïnstalleerd kun je het aanbod bekijken en titels selecteren. De app is beschikbaar tot 1 juni. Meer informatie vind je op Jeugdbibliotheek


Ook vrij beschikbare luisterboeken
Speciaal voor deze periode heeft de Bibliotheek ook extra luisterboeken beschikbaar gesteld voor iedereen die géén lid is van de Bibliotheek. Deze luisterboeken zijn vrij toegankelijk via de LuisterBieb-app.


Jeugdbibliotheek.nl

Op Jeugdbibliotheek is nog veel meer te vinden voor jeugd én jongeren. Geen lid van de Bibliotheek? Voor de allerkleinsten zijn tijdelijk alle voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek en Bereslim vrij toegankelijk. Jongeren zonder abonnement kunnen hun leesniveau testen en boeken uitzoeken voor hun leeslijst via lezen voor de lijst op jeugdbibliotheek.nl.

Leerlingen die lid zijn van de Bibliotheek kunnen naast de e-books in de ThuisBieb nog veel meer e-books lenen. Ook kunnen ze oefenen voor schoolvakken via Junior Einstein. Kijk voor een overzicht van alle digitale producten voor kinderen op Jeugdbibliotheek.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld