Beluister kinderpodcast Op Houten Banden

Deze podcast is speciaal ontwikkeld in samenwerking met Patsboem! Educatief in het kader van 75 jaar vrijheid, om het verhaal van de bevrijding van Nederland inzichtelijk en invoelbaar te maken voor kinderen. In 5 afleveringen volgt een leerling het (fictieve) verhaal van Leendert. Lisa Wade, bekend van de serie 13 in de Oorlog, is de verteller van het verhaal.

Het verhaal

De 15-jarige Leendert woont in Zeeland en maakt mee hoe Terneuzen in 1944 bevrijd wordt. Nu zal heel Nederland wel snel bevrijd zijn. Maar de bevrijding verloopt niet zo soepel als iedereen hoopt. De Duitse bezetter geeft de strijd niet zomaar op.

Intussen krijgt Leendert een bijzondere opdracht. De geallieerden hebben ontdekt dat er een verrader in Groningen zit, die de plannen voor de bevrijding daar kan dwarsbomen. Leendert moet op de fiets naar Groningen, om de verzetsmensen daar te waarschuwen. Leendert gaat op weg. Maar hij weet nog niet wat hij allemaal tegen zal komen. Lukt het Leendert de verrader te ontmaskeren? En hoe verloopt ondertussen de bevrijding van Nederland?

Beluister de podcast hier. Voor iedere aflevering is er ook een werkblad beschikbaar. Bekijk ook de docentenhandleiding!


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld