Boek moet pubers weer leren bewegen

WINACTIE! Win het boek 'Kom van die bank af! - over pubers en iets met bewegen enzo' 

Ruim twee derde van de Nederlandse pubers verkiest chillen met vrienden en bankhangen boven sporten. Gemiddeld brengt de helft van de jongeren tussen de 10 en 18 jaar acht uur per dag zittend door. Dit blijkt uit de Nationale Puberenquête onder bijna 2.000 pubers.

Belang van bewegen

Dat steeds minder pubers aan sport doen baart orthopedagoog Mariëlle Beckers en ontwikkelingspsycholoog Sonja Borgsteede van het boek Kom van die bank af! zorgen. ‘Bewegen voor pubers is belangrijk omdat ze daardoor een betere conditie krijgen, meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen ontwikkelen en minder vatbaar zijn voor stress en depressies. Daarnaast leidt bewegen bij pubers tot betere schoolprestaties.’

Ouders sleutelrol

Ouders weten zich vaak geen raad met hun bankhangende pubers. Uit de Puberenquête blijkt dat 60% van de ouders niet weet hoe ze hun kroost in beweging moeten krijgen. Volgens Beckers spelen ouders echter een sleutelrol in het beweeggedrag van hun puber. ‘Je motiveert je kind het beste door zelf te sporten en dat vol te houden. Wat je zeker niet moet doen is je puber dwingen om in beweging te komen’.

In het boek Kom van die bank af! worden wetenschappelijke inzichten in de effecten van bewegen voor pubers afgewisseld met tips voor ouders, verzorgers, trainers en coaches.

Winnen?

Wil jij dit boek winnen? Stuur een e-mail met je adresgegevens en de reden waarom jij dit boek wilt winnen naar: redactie@primaonderwijs.nl.

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld