Bonus lost lerarentekort niet op

Rotterdam bood als eerste Nederlandse stad een welkomstpremie van 5.000 euro bruto aan basisschoolleerkrachten met een academische opleiding en leraren voor sommige vakken in het voortgezet onderwijs. De bonus heeft echter niet het gewenste resultaat opgeleverd volgens het AD.

Bonus

44 nieuwe onderwijzers heeft de stad, maar het lerarentekort is onverminderd groot. Nieuwe docenten kregen de bonus als zij voor het eerst in Rotterdam aan de slag gingen en een vast contract in de wacht sleepten. De gemeente Rotterdam moet nog onderzoeken of dat méér nieuwelingen zijn dan voorheen en of het geld enige rol heeft gespeeld in hun keuze voor de stad.

Lerarentekort blijft groot

Het lerarentekort is groot en blijft groeien. Dit jaar bleven 133 onderwijsvacatures in Rotterdam onvervuld. Dit loopt volgend jaar op tot 180 en in 2019 tot 254. ,,De welkomstpremie blijft nog minstens één schooljaar beschikbaar, maar we weten inmiddels dat we het niet redden met het huidige pakket maatregelen", aldus wethouder Hugo de Jonge. ,,Samen met schoolbesturen werk ik aan een groter plan, dat na de zomer klaar is."


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld