Bright ideas challenge 

In het kader van de Generation Discover bright ideas challenge hebben basisschoolleerlingen uit het hele land creatieve oplossingen bedacht voor mondiale uitdagingen op het gebied van energie, water en voedsel. Zo bedachten de leerlingen een weg gemaakt van zonnepanelen, een app die voedselverspilling tegen gaat en een robot die regenwater opvangt en hergebruikt.

Uit meer dan duizend nationale inzendingen zijn vijftien regiowinnaars gekozen. Een van de winnende ideeën kwam uit de klas van Petra Roeten. Zij geeft les op de Paulusschool in Utrecht en licht toe: ‘Met dit materiaal en lesprogramma gaan de leerlingen op een interactieve manier aan de slag met wetenschap en technologie. Het enthousiasme werkt aanstekelijk en samen komen ze met verrassende ideeën. Het was, ook voor mij, heel leuk en leerzaam om te doen.’

Online programma

Generation Discover bright ideas challenge is een initiatief van Shell en samen met leerkrachten en andere partners ontwikkeld. Via een online lesprogramma en de wedstrijd worden basisschoolleerlingen van de bovenbouw uitgedaagd om creatieve oplossingen te bedenken die bijdragen aan ontwikkelingsdoelen op het gebied van energie, water en voedsel. Zo leren ze dat ze met slimme ideeën een positieve impact op de samenleving kunnen hebben.

Festival in Den Haag

Op 17 oktober worden op vijfdaagse Generation Discover festival in Den Haag de drie landelijke winnaars en de publiekswinnaar bekendgemaakt. De bezoekers van het festival krijgen de kans om de ideeën van de winnaars via een virtual reality-ervaring zelf te beleven.

Benieuwd naar het resultaat van alle vijftien regiowinnaars? Bekijk hier hun inzendingen. 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld