Burgemeester leest voor in OBA

Burgemeester Eberhard van der Laan leest op woensdag 25 januari voor tijdens het Nationaal Voorleesontbijt. Hij doet dit in de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) in het kader van de Nationale Voorleesdagen die op dezelfde dag van start gaan. Dit meldt de OBA.

De kleine walvis

De burgemeester komt om 09.00 uur langs in OBA Slotermeer en leest voor uit het Prentenboek van het Jaar, ‘De kleine walvis’. Na het voorlezen genieten de kinderen van een ontbijtje. Het moment is ook bijzonder omdat de pas benoemde OBA-kinderdirecteur Dominique van Hoof voor het eerst aanwezig is bij een activiteit.

Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen worden georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CNPB). Tijdens deze periode wordt er extra veel voorgelezen in bibliotheken en op scholen. Voorlezen is belangrijk: al met 15 minuten voorlezen per dag, leert een kind zo’n 1.000 woorden extra per jaar.

Het Voorleesontbijt met de burgemeester is gratis. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, is reserveren verplicht. Dat kan via slotermeer@oba.nl of via 020-6131067.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld