De Fabeltjeskrant op postzegel en terug op tv

PostNL heeft 5 nieuwe postzegels uitgebracht met een afbeelding van Meneer de Uil uit De Fabeltjeskrant. Het postzegelvel is de eerste uit een postzegelserie met in totaal 25 figuren uit het vroeger zo populaire kinderprogramma.

Terugkeer in de bioscoop en op tv

Later dit jaar keert De Fabeltjeskrant terug met een gloednieuwe animatiefilm in de bioscoop. In 2019 zijn de eerste televisieafleveringen klaar. De nieuwe serie wordt een digitale animatie die het uiterlijk van de vroegere poppenserie zo goed mogelijk nabootst. Ook qua stemmen en karakters zal de film voor ouders en grootouders een feest van herkenning zijn.

Krachtig en gedempt

Op de uitgifte De Fabeltjeskrant 50 jaar - Meneer de Uil is de vilten pop afgebeeld die in de oorspronkelijke serie werd gebruikt. Op de velachtergrond staat de voorpagina van een dubbelgevouwen editie van De Fabeltjeskrant. Het ontwerp van de nieuwe postzegels is van de hand van grafisch ontwerper Sandra Smulders uit Gouda. Zij ontwierp voor elk van de 25 figuren een eigen postzegelvel, met een eigen krant en eigen kleuren. “Altijd kleuren die niet alleen bij het karakter passen, maar ook bij de tijd waarin De Fabeltjeskrant ontstond”, aldus Smulders. “Krachtig, maar ook sober en gedempt, waardoor ze een nostalgisch gevoel oproepen.”

Knipoog naar de actualiteit

Stephan van den Eijnden, commercieel directeur Mail van PostNL, is zelf altijd groot fan geweest van De Fabeltjeskrant. “Met deze bijzondere postzegels brengen we ook een eerbetoon aan het bijzondere karakter van De Fabeltjeskrant”, vertelt Van den Eijnden. “Hele generaties kinderen zijn ermee opgegroeid. En ook hele generaties volwassenen die hebben genoten van de knipoog naar de actualiteit en naar de veranderende Nederlandse samenleving.”

Op zaterdag 29 september opent in LP2 op de Wilhelminapier in Rotterdam de tentoonstelling Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld