De uitvinders van hip hop

'De uitvinders van hip hop' is een theatervoorstelling over de geschiedenis van hiphop voor kinderen vanaf 8 jaar, op zondag 10 februari in Paradiso. Acteur Sergio Romero IJssel kruipt in de huid van Snoop Dogg en vertelt aan de hand van videomateriaal en live performances over de oorsprong en ontwikkeling van hip hop.

Er is niemand meer die nog nooit van hip hop heeft gehoord. Maar ooit bestond hip hop niet. Ooit is het begonnen met iemand, ergens, die besloot om te gaan rappen over een beat. ‘De uitvinders van hip hop’ is een programma dat terug gaat naar de oorsprong van hip hop. Het laat zien hoe wijkfeesten in de Bronx en Harlem de hele wereld hebben veroverd met wat daar in de jaren ’70 gebeurde, zodat je na dit programma begrijpt hoe Ronnie Flex, Latifah, Lil' Kleine en Fresku nog steeds voortborduren op waar Grandmaster Caz en andere pioniers ooit in New York mee zijn begonnen. 

‘De uitvinders van hip hop’ is een theatervoorstelling over de geschiedenis van hiphop voor kinderen vanaf 8 jaar. Rapper en special guest Snoop Dogg alias Sergio Romero IJssel wordt geïnterviewd door Niek Barendsen, schrijver en regisseur van bekende historische comedy’s als ‘Welkom bij de Romeinen’, ‘Welkom in de Gouden Eeuw’ of de sketches bij Het Klokhuis. 

Aan de hand van video-archiefmateriaal en live performances van VJ Supreme Cuisine en Dj SP vertelt Snoop Dogg over de oorsprong en ontwikkeling van hip hop.

Bekijk hier de trailer (op Facebook)

Zondag 10 februari 2019

Paradiso, grote zaal

Open: 11.30 uur

Aanvang: 12.00 uur

Tickets: €15,- / stadspas €5,- (excl. servicekosten)

Meer informatie en tickets: https://paradi.so/UitvindersHiphop

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld