Donald Duck 'Ducklexie' editie

De makers van de Ducklexie special kwamen samen voor de lancering van deze editie en de Dag van Dyslexie op 6 oktober 2018. Donald Duck Weekblad Hoofdredacteur Joan Lommen, Martine Noothout en Jenifer Gudden van het RID (Regionaal Instituut voor Dyslexie) en zes 11-jarige ervaringsdeskundigen die mee hebben geholpen aan de editie ontvingen het eerste exemplaar.

Lezen voor iedereen

Het Donald Duck Weekblad heeft een speciale editie ontwikkeld voor kinderen die moeite hebben met lezen: De Ducklexie Donald Duck. Eerder dit jaar lanceerde Donald Duck Weekblad al een uitgave voor kinderen die slechtziend of blind zijn en de typcursus DuckTypen heeft een versie speciaal voor kinderen met dyslexie.

Ducklexie

Uit onderzoek van Donald Duck Weekblad bleek dat kinderen die moeite hebben met lezen graag kortere teksten en rustigere verhalen lezen.

In de Ducklexie special is het lettertype makkelijker te lezen door de aangepaste lettergrootte, letterspatiëring, woordspatiëring en interlinie. Joan Lommen licht toe: ‘De Ducklexie special is een uitgave voor kinderen met dyslexie, maar ook voor kinderen met lees- en spellingproblemen. Ik denk dat we met deze uitgave een heel eind zijn gekomen om het voor hen prettig en goed leesbaar te maken.’

De Ducklexie special ligt vanaf 6 oktober - dertien weken lang, op de Dag van Dyslexie en tijdens de Kinderboekenweek, in de winkel en is verkrijgbaar via donaldduck.nl/vrolijklezen


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld