Eerste kindermarathon van Nederland is een feit

Op 7 oktober organiseert Madurodam haar eigen stadsmarathon voor en door kinderen, voor iedereen toegankelijk én voor een goed doel. De opbrengsten van de loop gaan naar de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). De Madurodam Marathon is dé marathon zonder drempels: ieder kind, ook minder valide kinderen, kunnen een sportprestatie van formaat neerzetten.

Samen naar school

De Madurodam Marathon is niet alleen leuk om mee te doen, maar helpt ook andere kinderen. Het is één van de evenementen die Madurodam jaarlijks organiseert om kinderen in staat te stellen verbinding te maken met een ander, en er voor anderen te zijn. Ieder jaar zijn er in Nederland ruim 10.000 kinderen die niet naar school kunnen vanwege een handicap, en daardoor ook geen onderwijs krijgen. De  marathon van Madurodam is een fondsenwervende loop: de deelnemers gaan hun beste beentje voorzetten voor het project 'Samen naar School' van NSGK. Dit project geeft de keuze om kinderen met een (zware) handicap om ook naar een reguliere school te laten gaan. Zo wint uiteindelijk ieder kind!

Stadsmarathon zonder drempels: ieder kind kan meedoen

De Madurodam Marathon is voor kinderen, maar ook volwassenen mogen met hen mee rennen. Deelnemers kunnen zelf kiezen aan welke run zij mee doen, bijvoorbeeld een (1,69 km), twee (3,38 km) of drie rondjes (5,09 km). Ze kunnen in hun eentje deelnemen of samen, tijdens de speciale Duo run.

Schrijf je nu in

De Madurodam Marathon vindt plaats op 7 oktober 2018. De deelnemers zullen gespreid starten vanaf 14:00 uur. Inschrijven voor de Madurodam Marathon kan via www.MadurodamMarathon.nl

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld