Enthousiasmeer jouw leerlingen voor W&T met de Eureka!Cup

De drone die Nederland beschermt, navigeren zonder satellieten of het maken van energieke toetjes. Dit zijn realistische uitdagingen van bedrijven en overheidsinstellingen waar jouw klas nu ook oplossingen voor mag bedenken: welkom bij het nieuwe seizoen van de Eureka!Cup! 

De Eureka!Cup 2020-2021 is een landelijke ontwerpwedstrijd met technologische en wetenschappelijke vraagstukken voor jongeren uit leerjaar 1 tot en met 3 van havo en vwo. Vanaf oktober staat weer nieuw lesmateriaal online van zes toonaangevende bedrijven en overheidsinstellingen zoals Defensie, Kuijpers en Wij Techniek. Door actief mensen uit het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid bij elkaar te brengen, weet organisator Stichting Techniekpromotie heel effectief techniek in het onderwijs te integreren.

Brigitte van Helden, directeur Stichting Techniekpromotie: ‘Door de krachten uit verschillende werkvelden te bundelen, zijn we in staat om scholieren op een laagdrempelige manier te enthousiasmeren voor wetenschap en technologie (W&T). Scholieren worden uitgedaagd om na te denken over vraagstukken die nu en in de toekomst steeds relevanter worden. Zo stijgt de vraag naar duurzame producten, maar hoe pak je dit aan? Kuijpers vraagt leerlingen een installatieplan op te stellen voor het maken van duurzame toetjes waarmee ze voedingsmiddelenbedrijven helpen om de volgende innovatieve stap te zetten. Middels het lesmateriaal worden de leerlingen in dit proces begeleid.’

(...)

Lees het volledige artikel online.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld