Generation Discover festival 2018

Tijdens het Generation Discover festival, dat gratis te bezoeken is van 17 oktober t/m 21 oktober 2018, komen jongeren van 8 tot 14 jaar in aanraking met wetenschap en technologie. Het festival wordt gehouden op het Malieveld in Den Haag.

Foto © Shell

Op ontdekkingsreis

De bezoekers kunnen in verschillende futuristische “domes” op ontdekkingsreis gaan. Zo kunnen ze onder andere zelf een drone besturen, racen met een zoutwaterauto, energie opwekken op een kinetische dansvloer, bouwen aan het virtuele Nederland van de toekomst, digitaal muziek samenstellen en leren hoe je nepnieuws kan herkennen en codes kan schrijven.

Bright ideas challenge

Het afgelopen schooljaar hebben basisschoolklassen meegedaan aan de bright ideas challenge. Dit is een initiatief van Shell en partners waarbij basisschoolleerlingen worden uitgedaagd om slimme oplossingen te bedenken voor wereldproblemen op het gebied van energie, water en voedsel.

Aansluitend op de opening van het Generation Discover festival op 17 oktober vond de prijsuitreiking van de bright ideas challenge plaats. De viertallige jury, bestaande uit Alice Elliott (energie-expert), Buddy Vedder (acteur en presentator), Jan Klok (water-expert en winnaar van de Prins Friso Ingenieursprijs 2018) en Pierre Wind (voedsel-expert en tv-kok) maakten de drie landelijke winnaars bekend.

Het Generation Discover festival is van woensdag 17 tot en met zondag 21 oktober gratis te bezoeken. Kaarten zijn verkrijgbaar via generationdiscover.nl


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld