Go vmbo game vernieuwd

Via Go vmbo hebben al veel leerlingen van groep 7 en 8 kennisgemaakt met het vmbo. Nu is Go vmbo vernieuwd! Een nieuw spel, voor verschillende devices, met nieuwe avatars die je kunt personaliseren, nieuwe opdrachten en natuurlijk alle kans om kennis te maken met het nieuwe vmbo.

Profielen ontdekken

In Go vmbo komt het hele voortgezet onderwijs aan de orde maar is er extra aandacht voor het vmbo en de profielen van het vmbo. Spelenderwijs ontdekken de leerlingen welke profielen er zijn, waarvoor zij  opleiden en hoe ze kunnen ontdekken waar hun passie en talent liggen. Het spelen van de vmbo-game is gratis.  Leerlingen wordt wel gevraagd om een mailadres in te  vullen, maar dat heeft alleen tot doel om na een pauze of thuis verder te kunnen gaan waar ze gebleven zijn.

Mogelijkheden

Naast de game bevat de website informatie over het nieuwe vmbo voor ouders en leerkrachten. Zo komen niet alleen de nieuwe profielen aan de orde, maar wordt ook het verschil tussen onder- en bovenbouw uitgelegd, is er aandacht voor de verschillende leerwegen en vakkenpakketten én komen de doorstroommogelijkheden naar mbo en havo aan de orde. Naast feitelijke informatie bevat de site ervaringen van ouders en leerlingen met het vmbo. Een vmbo-advies is zeker niet het einde van de wereld, sterker nog: na het vmbo ligt er voor elke leerling een goede toekomst in het verschiet, want de vraag naar vakmensen neemt toe. Laat je vooral inspireren op govmbo.nl


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld