Graphic Novels voor de Leeslijst

Hoe kunnen docenten Nederlands strips meenemen in de lessen literatuur? En waarom zou je alleen maar romans lezen, als je ook strips kan lezen? Stripmaker des Vaderlands Margreet de Heer wil dat strips een plek krijgen op de leeslijst, en heeft daarom de gids Graphic Novels voor de Leeslijst samengesteld.

Strips op de leeslijst

Strips horen thuis op de literatuurlijst voor de middelbare school, vindt Margreet de Heer. Ze heeft zichzelf tot doel gesteld om strips ook echt op die leeslijst te krijgen. Om docenten Nederlands hierin te stimuleren, is er nu de gids Graphic Novels voor de Leeslijst. De gids is gratis te krijgen bij veel stripspeciaalzaken, of hier te downloaden.

Populaire cultuur

Strips zijn al tientallen jaren onderdeel van de populaire cultuur, net als romans, films en muziek. Zo kan een strip ook een diep en gelaagd verhaal vertellen, emotie oproepen of een visueel spektakel bieden. In de beste strips vullen woord en beeld elkaar perfect aan, terwijl ook de fantasie van de lezer geprikkeld wordt. Het maakt zo’n strip een uniek medium, dat zich uitstekend leent voor een grondige analyse in de literatuurlessen.

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld