Gratis aan de slag met technische praktijk

Met behulp van de gratis gastlessen die TechniekTalent.nu beschikbaar stelt voor basisscholen, kun je in de klas aan de slag met techniek. Met verschillende opdrachten gaan leerlingen van groep 1 tot en met 8 aan de slag, begeleid door techniekcoaches uit de technische praktijk.

Onderzoekend & Ontwerpend Leren

De leerkracht geeft de les zelf, maar wordt daarin bijgestaan door een techniekcoach die, waar nodig, extra uitleg geeft en de leerlingen helpt. Jaap Zuur is zo’n techniekcoach. Jaap: ‘De gastlessen zijn gebaseerd op Onderzoekend & Ontwerpend Leren. Dat betekent dat we leerlingen stimuleren om op onderzoek uit te gaan en samen te werken aan creatieve oplossingen voor vraagstukken die passen bij hun leefwereld. We doorlopen de cyclus van het onderwerp verkennen tot samen werken aan een opdracht en het presenteren van het ontwerp of idee. Zo dragen de gastlessen bij aan de ontwikkeling van allerlei 21e-eeuwse vaardigheden.’

Aanvulling op regulier lesprogramma

Technische gastlessen zijn een praktische en leerzame aanvulling op het reguliere lesprogramma van de basisschool. Scholen kunnen in het primair onderwijs kiezen uit negen uitgewerkte gastlessen over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van Wetenschap & Techniek, twee voor de onderbouw en zeven voor de bovenbouw.

Klik hier voor meer informatie.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld