Gratis app VakantieBieb vanaf 1 juni geopend

Op vakantie in het buitenland kunnen leerlingen natuurlijk geen bezoek brengen aan de plaatselijke bibliotheek. En sjouwen met een koffer vol boeken is ook niet ideaal. Daar is een oplossing voor bedacht: De VakantieBieb.

Gratis app voor e-books

De VakantieBieb is een gratis app met meer dan 50 e-books voor zowel leden als niet-leden. De VakantieBieb biedt voor elke leerling wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. Leerlingen genieten tijdens de zomermaanden onder meer van e-books van Barbara Barend, Tonke Dragt, Harmen van Straaten en Paul van Loon.

Doorlezen tijdens de schoolvakantie

De VakantieBieb bevat jeugdboeken in alle leeftijdscategorieën, zodat elke leerling makkelijk een passend boek vindt. Met de app willen de bibliotheken leerlingen stimuleren om door te lezen tijdens de schoolvakantie. Zo genieten ze niet alleen van leuke e-books, maar houden ze ook hun leesvaardigheid (AVI-niveau) op peil.

Waar vind ik de VakantieBieb app?

De app is beschikbaar in de App Store en in Google Play. De jeugdtitels zijn van 1 juni t/m 31 augustus 2019 beschikbaar.

Lancering VakantieBieb

Op woensdag 5 juni wordt de VakantieBieb 2019 feestelijk gelanceerd op basisschool De Boswaid in Egmond aan den Hoef. Twee van de grootste jeugdauteurs van dit moment, Niki Smit en Esther van Lieshout, zijn aanwezig bij de opening. Zij vertellen meer over hun boeken 100% Coco, New York en Level 13 Game over, deze titels zijn ook te vinden in de VakantieBieb.

Voor docenten

Ook aan volwassenen is gedacht. De VakantieBieb voor volwassenen is open vanaf 1 juli 2019 en te vinden in de App Store en Google Play. Veel leesplezier!


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld