Gratis cursus psychische gezondheid

Maar liefst één op de vijf jongeren krijgt te maken met psychische problemen. Dit kan gaan om een depressie, angst, eetstoornis of ADHD. Het Universitair Medisch Centrum Groningen ontwikkelt een gratis online cursus over psychische gezondheid, speciaal gericht op jongeren én het onderwijs.

Psychische problemen herkennen

Wat zijn veelvoorkomende psychische problemen? Hoe ontstaan ze? Wat kun je doen om te voorkomen dat je ze krijgt en wat kun je doen als je er eenmaal last van hebt? Deze en andere vragen zullen beantwoord worden in de Massive Open Online Course. Op een laagdrempelige manier kunnen middelbare scholieren vanaf 14 jaar veelvoorkomende psychische problemen leren herkennen.

Tien modules

De cursus bestaat uit tien modules van ongeveer drie kwartier. Er komen acht veelvoorkomende psychische aandoeningen aan bod, waaronder eetstoornissen, ADHD, depressie, angst en middelengebruik en verslaving. Het lesmateriaal bestaat uit (animatie)filmpjes, persoonlijke verhalen, korte opdrachten, quizzen en interviews. De cursus is zeer geschikt om bijvoorbeeld aan te bieden als minor of als invulling van mentoruren.

De cursus is vanaf 15 januari 2018 te volgen op het online platform FutureLearn. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.moocpsy.umcg.nl.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld