Gratis krant voor alle kinderen

Jong010, de lokale kinderkrant van Rotterdam, krijgt navolging. Het gratis papieren medium krijgt in 2019 uitgaven in de regio's Roosendaal, Alkmaar en Haarlem. De bedoeling is dat op termijn alle kinderen in Nederland van 7 tot en met 12 jaar hun eigen lokale krant krijgen.

Kinderkrant

De kinderkrant verschijnt maandelijks en wordt gratis verspreid via alle basisscholen, scholen voor speciaal onderwijs en openbare gelegenheden. Het doel van de kinderkrant is om meer kinderen te stimuleren om beter en met meer plezier te gaan lezen. Maar ook op een leuke manier een bijdrage leveren aan hun taalontwikkeling, hen meer betrekken bij hun wijk en stad en een bijdrage leveren aan de meningsvorming van kinderen.

Leesplezier

Volgens Angelique van Tilburg, die aan het begin stond van Jong010, geven lokale kinderkranten een 'mooi tegengeluid' in het debat over de afname van leesvaardigheid en leesplezier onder kinderen. Ook benadrukt het in haar ogen dat het met de vermeende voorkeur van kinderen voor alleen digitale media en dalende oplagecijfers van papieren kranten niet in alle gevallen opgaat.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld