Gratis muzieklespakket voor basisscholen

Schooltv en Stichting Méér Muziek in de Klas lanceren een nieuw, gratis en laagdrempelig muzieklespakket voor basisschoolgroepen 5 tot en met 8. Leerkrachten en leerlingen kunnen aan de slag met korte video’s en handzame lesbrieven.

Lang Leve de Muziek Show

De muzieklessen sluiten aan bij de muzikale thema’s van de Lang Leve de Muziek Show die vanaf 23 september 2017 elke zaterdagavond om 19.25 uur wordt uitgezonden op NPO Zapp op 3. Twaalf weken lang strijden basisschoolgroepen uit alle provincies tegen elkaar. Elke zondag na de uitzending verschijnt er een nieuwe les op Schooltv.nl. Het lesmateriaal kan samen met of los van de televisieshow worden ingezet. De totale lesduur is 40 minuten.

Structureel muziekonderwijs

Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen kinderen in het basisonderwijs. Directeur van Méér Muziek in de Klas, Jantien Westerveld, vertelt: ‘Om ons doel te realiseren is het noodzakelijk dat we alle leerkrachten en alle scholen in Nederland bereiken. Met dit nieuwe pakket, dat aansluit op het nieuwe tv-programma Lang Leve de Muziek Show, heb ik er het volste vertrouwen in dat we daarin weer een stap verder komen.’


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld