Gratis scholenprogramma voor sociale activatie in het onderwijs

Jongeren voelen zich tijdens de coronacrisis enorm betrokken bij onze maatschappij. 31% heeft zich al actief ingezet de afgelopen weken, bijvoorbeeld door boodschappen te doen voor een ander. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim duizend 12-19 jarigen, uitgevoerd door Young Impact.

Jongeren willen graag iets doen, maar weten vaak niet waar te beginnen. Scholen willen zich graag meer maatschappelijk inzetten en talentontwikkeling bevorderen. Young Impact helpt scholen hierbij.

Succesvolle methodiek

Young Impact gelooft dat jongeren de wereld positief kunnen veranderen. Allemaal. Dat zij de energie en het talent hebben om impact te maken. Impact op anderen, op de wereld én op henzelf. Door het programma van Young Impact ervaren jongeren hoe leuk het is om iets voor iemand anders te doen.

'Leerlingen denken vaak dat ze iets niet kunnen en vinden het spannend. Maar als ze aan de slag gaan met hun challenge, dan zie ik ze groeien. Groeien door het gewoon te doen.' Anna - docent VO


Jongeren gaan aan de slag met: wat vind jij belangrijk, wat zijn jouw sterke punten en wat gebeurt er in jouw omgeving? Hoe kun je middels een challenge echt in actie komen? Met hun actie verdienen zij een ticket voor de landelijke actiedag met spectaculaire eindshow: Young Impact Day.

Inspiratie en activatie

Young Impact doet dit niet alleen. Onze energieke, jonge peer trainers verzorgen een interactieve start van het programma met een kick-off en een workshop. Zij spreken de taal van de jongeren en vertellen hun eigen impactverhaal. Zij krijgen de jongeren echt in beweging. Wil je als docent liever zelf aan de slag? Dat kan met onze interactieve digilessen.

'Dat we dit als groep hebben kunnen bereiken, dat had ik nooit gedacht.' Johnny (19), student MBO

Praktisch

⇒ Geschikt voor VO, MBO, praktijkonderwijs en VSO
⇒ Flexibel in te zetten, hoe en wanneer jou dat uitkomt
⇒ Je doet het niet alleen: jouw Young Impact coördinator staat voor je klaar
⇒ Het programma is makkelijk in te zetten tijdens bijvoorbeeld een projectweek, Burgerschap, Maatschappijleer, Loopbaanoriëntatie etc.

Heb je vragen? Lees meer op de website of neem contact op met Young Impact via 088-8000604.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld