Gratis software voor kaarten en geo-analyses

Het aardrijkskundeonderwijs voor middelbare scholieren wordt verder ontwikkeld. IT-leverancier Esri biedt vanaf nu kosteloos toegang tot ArcGIS Online. Hiermee kunnen scholieren kaarten maken en geo-analyses uitvoeren.

ArcGIS voor op School

Middelbare scholieren zijn het gewend om met digitale tools te werken. Daar wordt ArcGIS Online nu aan toegevoegd. Om de toegang tot een Geografische Informatie Systeem (GIS) in het onderwijs te faciliteren lanceerde Esri Nederland onlangs tijdens de KNAG Onderwijsdag het programma ‘ArcGIS voor op School’. Docenten kunnen via dit programma kosteloos gebruik maken van ArcGIS Online en hun leerlingen toegang geven tot deze software.

Tijdens de KNAG Onderwijsdag gaven Tim Favier, docent en onderzoeker aan Universiteit Utrecht, en Tom Kuijpers, GIS-onderwijscoördinator bij Esri Nederland, een presentatie aan aardrijkskunde docenten waarin zij de mogelijkheden van GIS binnen het onderwijs lieten zien en de ‘ArcGIS voor op School’-leeromgeving introduceerde aan de docenten.

GIS is examenstof

Tim Favier: ‘GIS-applicaties zijn nu expliciet opgenomen in het nieuwe examenprogramma voor havo en vwo. Dit is gedaan omdat steeds meer professionals bij bedrijven, overheden en kennisinstituten gebruik maken van GIS bij geografische vraagstukken. GIS hoort daarom ook gewoon bij het schoolvak aardrijkskunde.’ 

Kijk voor meer informatie op esri.nl


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld