Grootste groei vacatures in onderwijs

Het totaal aantal openstaande vacatures heeft in het tweede kwartaal van 2018 een nieuw hoogtepunt bereikt. Eind juni 2018 waren er in totaal 251 duizend openstaande vacatures, over alle sectoren. Er kwamen in tweede kwartaal van 2018 2.000 banen in het onderwijs bij. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste kwartaalcijfers over de arbeidsmarkt.

Grootste stijging vacatures in onderwijs

De grootste stijging in het aantal vacatures (+6 vacatures per duizend banen) deed zich voor het onderwijs en de horeca. Daar staat tegenover dat de vacaturegraad het laagst is in het onderwijs, met bijna 16 vacatures per duizend banen. In het onderwijs kwamen er 2 duizend vacatures bij. Er zijn in totaal 7.500 vacatures in het onderwijs in het tweede kwartaal van 2018. 

Nieuw record

Het totaal aantal vacatures in de tweede helft van 2018 is een toename van 16 duizend ten opzicht van het eerste kwartaal. Daarmee werd het vorige recordaantal van eind 2007 met 2 duizend overtroffen. De meeste vacatures kwamen erbij in de handel (+4 duizend). Daarnaast daalde in het tweede kwartaal het aantal werklozen met 14 duizend, terwijl het aantal banen verder groeide met 52 duizend. Hierdoor is de spanning op de arbeidsmarkt verder opgelopen.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld