Halvering collegegeld alle lerarenopleidingen

Aankomend studenten die kiezen voor een lerarenopleiding, krijgen twee jaar halvering van het collegegeld. Dat heeft minister van Engelshoven (OCW) donderdag 7 december tijdens de behandeling van de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer bekend gemaakt.

Bestrijden lerarentekort

Het collegegeld voor alle HBO-/WO-studenten voor het eerste jaar (bachelorfase) met de helft wordt verlaagd. Studenten aan de PABO-opleiding krijgen in de eerste 2 jaar van hun studie zo’n korting om op die manier het lerarentekort te bestrijden. Van Engelshoven: 'Het tekort loopt weliswaar langzamer op dan eerder geraamd, maar actie hierop is hard nodig. Door deze flinke korting op het collegegeld verleiden we aankomende studenten nog meer om voor de klas te gaan staan; de mooiste baan die er is.’ De afspraak is vastgelegd in het regeerakkoord.

Alle lerarenopleidingen korting

Minister Van Engelshoven heeft besloten die korting toe te passen bij alle lerarenopleidingen. Naast de opleidingen voor basisschoolleraren gaat het gehalveerde collegegeld dus ook 2 jaar gelden voor opleidingen die opleiden tot leraar in het voortgezet onderwijs of mbo. De korting gaat in voor nieuwe studenten in het studiejaar 2018/2019. De afspraken omtrent het collegegeld worden nu nader uitgewerkt in een wetsvoorstel.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld