Nieuw podium voor handschriftonderwijs

De eerste editie van het Handschriftonderwijs Symposium vindt plaats op vrijdag 24 januari 2020 in Gouda. Dit vernieuwende symposium schept een verfrissende kijk op met de hand schrijven binnen het toekomstige onderwijscurriculum voor het PO en VO. Deze taalrijke kennisdag staat in het teken van ontdekken, doen, beleven en verbinden.

Onderwijsdoelen van morgen

Wetenschappelijke onderbouwing en vernieuwende deskundige inzichten komen samen in de dagelijkse onderwijspraktijk bij het Handschriftonderwijs Symposium. De aftrap van 2020 biedt unieke kennis om de eigen onderwijskeuzes aan te scherpen naar de onderwijsdoelen van morgen.

Inspirerende gasten

Laat je tijdens het symposium motiveren door de boodschap van prof. dr. Erik Scherder, pak samen met Gerdineke van Silfhout (SLO) waardevolle schrijfkansen, laat je inspireren door het model van handschrifteducatie van Else kooijman en ontdek een vernieuwende schrijftest met Margo van Hartingsveldt. Je kunt ook dieper ingaan op de basis van het leren schrijven en schrijfstoornissen inclusief de preventie daarvan. Het symposium richt zich verder, samen met de ambassadeurs van Curriculum.nu, op de onlangs uitgebrachte voorstellen door het ontwikkelteam Nederlands.

Kijk voor meer informatie op www.handschriftonderwijs.nl.

Waarom handschriftonderwijs een vaste plek moet krijgen? Je leest het hier.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld