Hoog bezoek basisschool Den Haag

Foto's: © Fleur Beemster

Op 25 januari bezocht minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker openbare basisschool Erasmus in Den Haag. Ze nam de tijd om de kleuters in groep 1/2 het boek “De Kleine Walvis” voor te lezen in het kader van de Nationale Voorleesdagen en ze kreeg een rondleiding van 6 leerlingen op de Escamp University.

Openbare basisschool Erasmus

Directeur Maurice Keane: “Wij werken samen met stichting de Brede Buurtschool, omdat we maximale ontwikkelingskansen willen ontwikkelen voor onze leerlingen. We werken met programma’s waarbij ook alle aandacht is voor kunst, theater, dans, muziek, koken en techniek. Samenwerken en verbinding zijn bij ons sleutelbegrippen. Op deze wijze bieden wij onze leerlingen een veilige en uitdagende leeromgeving.”

De Escamp University

De Escamp University is een leuk en verrijkend programma voor de uitstekende leerlingen van drie scholen: Petrus Dondersschool, Zuidwester en de Erasmusschool. Iedere zaterdag krijgen 30 leerlingen een uitdagend en meer wetenschappelijk programma aangeboden. Deze leerlingen zijn geselecteerd op basis van hun scores en motivatie. Met de Escamp University wordt hun blik verruimd en krijgen ze uitdagende vraagstukken. Leerlingen Emre, Naoufal en Secil over hun Escamp University: “Op de University zijn wij allemaal gemotiveerd. Wij zijn echt bezig met leren en samenwerken. Wat ook erg leuk is, is dat wij veel uitjes maken naar échte universiteiten, dat gastsprekers lessen aan ons komen geven en er veel verschillende type lessen zijn. Dit maakt de Escamp University afwisselend, uitdagend, leuk en leerzaam.”


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld