Hoogbegaafden in één klas

Scholenstichting O2A5 gaat als eerste in de regio fulltime basisonderwijs voor hoogbegaafden aanbieden. De leerlingen met een IQ van minimaal 130 worden samengebracht in één klas op obs De Tuimelaar in Nieuw-Lekkerland. Dat moet voorkomen dat ze in de ‘hangmatstand’ terechtkomen. Dit meldt het AD.

Ander onderwijs

De HB-groep Molenwaard gaat maandag van start met twaalf kinderen uit de groepen 4 tot en met 8. 'Kinderen met een IQ van 130 of meer hebben wezenlijk ander onderwijs nodig', zegt Nicolette van der Weide, directeur openbaar onderwijs van de Stichting Openbaar Primair Onderwijs Alblasserwaard/Vijfheerenlanden (O2A5).

Verzwaard lesprogramma

De kinderen werken één dag aan de reguliere leerstof en de andere vier dagen krijgen ze een verzwaard lesprogramma. Binnen het verzwaarde programma is er meer aandacht voor vakken als Engels en Rekenen. O2A5 benadrukt dat het geen doel is om de hoogbegaafden eerder rijp te maken voor de stap naar het voortgezet onderwijs.

Geen eliteklasje

De klas wordt zeker geen eliteklasje binnen de muren van De Tuimelaar, verzekert Van der Weide. Zo blijven de kinderen gymmen en buitenspelen met hun leeftijdsgenoten.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld