Ilse DeLange voor de klas met muzikale digilessen

Zangeres en ambassadeur van de stichting Méér Muziek in de Klas Ilse DeLange gaat muziekles geven op de basisschool. Leerkrachten en leerlingen kunnen vanaf zaterdagavond 29 september via Schooltv twaalf weken lang van haar leren hoe leuk en makkelijk muziek maken in de klas is.  

Afwisselende energizers

De lessen van Ilse DeLange, korte muzikale energizers, duren twee minuten en hebben verschillende thema’s: van urban tot wereldmuziek en van musical tot dance. Verschillende muzikale activiteiten komen in de lessen aan bod: zingen, bewegen, lezen en noteren, luisteren en zelf muziek maken. 

De lessen zijn korte intermezzo’s die de klas wakker schudden om daarna gefocust verder te gaan. Ilse DeLange geeft de lessen en krijgt daarbij assistentie van onder anderen J.B. Meijers (producer, gitarist), Willem van der Krabben (drummer Jett Rebel, vakdocent muziek) en DJ Pieter Gabriel. 

Lesbrieven en muziekmethoden

Bij elke les zit een lesbrief die dieper ingaat op het thema van die week en gratis is te downloaden op Schooltv.nl. Verschillende aanbieders van digitale methoden voor muziekonderwijs zijn bij dit project betrokken. Ze stellen gratis materiaal beschikbaar dat de leerkrachten kunnen gebruiken.

De energizers zijn vanaf zaterdagavond 29 september te vinden op www.meermuziekindeklas.nl/energizer of via www.schooltv.nl


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld