'iPad voor elke leerling'

In Nijmegen pleit de PvdA voor een iPad of laptop voor alle leerlingen op middelbare scholen. Als de ouders die niet kunnen betalen, moet hiervoor desnoods 'armoedegeld' van gemeente of het rijk worden ingezet, aldus de Nijmeegse PvdA.

Achterstand

Volgens raadslid Ammar Selman worden leerlingen benadeeld van wie ouders geen iPad of laptop kunnen betalen die via de school worden geleverd. Op sommige scholen krijgen de leerlingen dan een iPad of laptop te leen, maar moeten ze die weer inleveren aan het einde van de dag. 'Dat is een probleem als ze verplicht huiswerkopdrachten thuis moeten maken met iPad of laptop', aldus Selman.

Informatiedragers niet gratis

Op bijna alle middelbare scholen wordt lesgegeven met digitale hulpmiddelen. Ouders kunnen hiervoor een renteloze lening aangaan, desondanks kunnen niet alle ouders het benodigde bedrag betalen. Volgens bestuurder Han Elbers van de regionale scholenkoepel De Alliantie zitten scholen in een spagaat. 'Schoolboeken zijn gratis, maar informatiedragers zoals iPads zijn officieel geen leermiddelen. Die kunnen we dus niet gratis verstrekken.' Tenzij een school daarvoor een speciaal fonds heeft ingericht, zoals het Kandinsky College.

Bron: AD
 

Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld