Je bent wat je leest

Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, is 1 november van start gegaan met een (on)smakelijk diner in de Chocoladefabriek, de Stadsbibliotheek van Gouda. Gasten trokken vieze gezichten bij het proeven van eetbare boekenleggers en vooral het ijs met kweekvleessmaak was controversieel; kweekvlees is namelijk nog steeds verboden in Nederland! Onder leiding van presentator Teun van de Keuken zijn deze opzienbarende gerechten gepresenteerd, waarover verrassende discussies en vernieuwende ideeën losbarstten rondom het thema van Nederland Leest: Voeding. Het geschenk Je bent wat je Leest bevat prikkelende verhalen van Rosanne Hertzberger, Joël Broekaert, Pierre Wind, Charlotte Kleyn, Marion Pauw en ambassadeur Ronald Giphart schreef het voorwoord. 

Nederland Leest
Het geschenkboek wordt tijdens Nederland Leest van 1 november t/m 30 november door de openbare bibliotheken in heel Nederland met een oplage van bijna 250.000 exemplaren aan bezoekers uitgedeeld. Ook dit jaar is er weer een bibliotheekbarometer waar een aantal smakelijke stellingen over voeding op staan. Via geefjemening.nederlandleest.nl kan iedereen zijn mening geven.

Nederland Leest junior
Voor de junioren is het geschenk Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden geschreven door Jan Paul Schutten. Dit boek gaat over het eten van snot tot kannibalisme en hagelslag: in Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden komen de lekkerste, smerigste en gekste gerechten en eetgewoontes voorbij. Deze editie wordt speciaal gemaakt voor groep 7 en 8 en klas 1 en 2 en wordt verspreid onder 87.000 leerlingen in november (bijna één derde meer dan vorig jaar).

 


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld