Jeugdserie over spannende situaties

De nieuwe 6-delige documentaireserie Nog een week gaat over kinderen tussen de 11 en 13 jaar die zich voorbereiden op een spannende gebeurtenis die staat te gebeuren in hun leven. Een verandering die voor even hun leven op z’n kop zet.

Dagelijks leven kind

Elke aflevering staat één van de kinderen centraal en wordt hij of zij in het dagelijks leven in de week voor de spannende gebeurtenis gevolgd. Samen met ouders en vrienden wordt er naar toegeleefd. Elk kind gaat anders met de situatie om. De een googelt zich suf en praat met mensen die dichtbij staan, de ander zoekt zoveel mogelijk afleiding en afzondering om er maar niet aan te hoeven denken.

Nieuwe realiteit

Ieder kind neemt de kijker mee in zijn of haar binnenwereld en toont zo hoe zij omgaan met de onzekerheid van de aanstaande nieuwe realiteit. De kinderen die gevolgd worden zijn geen slachtoffers, maar krachtige personen die hun nieuwe situatie met humor en lef tegemoet gaan. Duidelijk wordt hoe zij hun fantasie inzetten om te bedenken hoe het leven daarna zal zijn. De verbeelding moet hard aan het werk.

Vanaf zondag 14 januari 2018 om 19.25 uur op NPO 3. Kijk op vpro.nl voor de inhoud van iedere aflevering.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld