Jonge Jury 2018 van start

De zeventiende editie van de Jonge Jury 2018 is gestart. De Jonge Jury stimuleert onderbouwleerlingen uit het voortgezet onderwijs om te lezen. Op veel scholen zijn jongeren al vol enthousiasme aan de slag gegaan met het lezen van jeugdboeken die in 2017 zijn verschenen.

Prijs van de Jonge Jury

De groslijst met alle origineel Nederlandstalige jeugdboeken uit 2017 is te vinden op jongejury.nl en wordt tot het einde van het jaar wekelijks geactualiseerd. Tijdens de Jonge Jury kunnen jongeren stemmen op hun favoriete boek uit deze lijst. De schrijver van het boek met de meeste stemmen ontvangt de Prijs van de Jonge Jury. Deze prijs wordt woensdag 6 juni 2018 uitgereikt op de Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg te Utrecht.

Jonge Jury Wildcard Wedstrijd

Leerlingen worden uitgedaagd om 11 Leestips te lezen, die in december 2017 door het Jonge Jury Boekgenootschap bekend worden gemaakt. De tien ambassadeurs kiezen elk een Leestip en de elfde titel wordt aangedragen door leerlingen die meedoen aan de Jonge Jury Wildcard Wedstrijd. De winnaar van de wedstrijd wint gratis toegang tot de Dag van de Jonge Jury en wordt als VIP welkom geheten.

Het lesmateriaal van de Jonge Jury is in januari 2018 beschikbaar.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld