Jongeren kiezen winnaar De Inktaap

De Inktaap 2019 is de jongerenprijs van de Nederlandse literatuur voor jongeren van 15 t/m 18 jaar uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. De leerlingen lezen de keuze van de jury’s van de ECI Literatuurprijs, de BNG Bank Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs. Uit deze drie boeken kiezen de jongeren vervolgens hun winnaar die De Inktaap wint. 

Leeservaringen uitwisselen

Na het lezen wisselen de leerlingen hun leeservaringen uit, gaan met elkaar in discussie en kiezen in een debat op school hun winnaar. De resultaten van alle jury's samen bepalen welk boek De Inktaap 2019 wint. Deze wordt op 12 maart 2019 in het bijzijn van alle genomineerde auteurs en juryleden uitgereikt tijdens de slotdag van De Inktaap.

Genomineerden De Inktaap

De genomineerden voor De Inktaap 2019 zijn:

  • En we noemen hem van Marjolijn van Heemstra – Das Mag Uitgevers (BNG Bank Literatuurprijs 2017)
  • De mensengenezer van Koen Peeters - De Bezige Bij (ECI Literatuurprijs 2017)
  • Wees onzichtbaar van Murat Isik – Ambo|Anthos (Libris Literatuur Prijs 2018)

Uitreiking De Inktaap 2019

De prijsuitreiking van De Inktaap 2019 vindt plaats op 12 maart 2019 in de Doelen te Rotterdam. De uitreiking is het feestelijke hoogtepunt tijdens de slotdag van het project. Op deze dag zijn er debatten, talkshows, ontmoetingen en interviews met de auteurs en met de juryleden uit Nederland en Vlaanderen.

Aanmelden

Wil je meedoen? Hier kun je je aanmelden met je school.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld