Kijktip! Mini-documentaires kinderarmoede: Levenslang

De onderwerpen armoede en gezondheid hebben veel met elkaar te maken. Gezinnen die leven in armoede maken niet altijd de beste keuzes als het gaat om gezondheid. Dat kan een slechte invloed hebben op de schoolprestaties van de kinderen. De drie mini-documentaires over kinderarmoede genaamd ‘Levenslang’, laten zien dat je kinderarmoede een leven lang met je mee draagt.

‘De schaamte voor en sociale uitsluiting door armoede beïnvloedt de ontwikkeling van kinderen’, beaamt Tamara van Ark, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zo krijgen kinderen die opgroeien in armoede niet altijd steun en aanmoediging vanuit huis. Ook hebben deze kinderen te maken met stress door de zorgen van hun ouders of ontbreekt het ze aan een rustige plek om huiswerk te maken. De stress die leven in armoede met zich mee brengt is ongezond, slecht voor de schoolprestaties en belemmert kansengelijkheid.

Serie portretten
In opdracht van de Alliantie Kinderarmoede maakte documentairemaker Frank van Osch een serie indringende portretten van mensen die als kind in armoede leefden. Verhalen over een drolletje uit de WC halen, omdat er geen water is. Over uitgelachen en buitengesloten worden op school. Over sla kopen van je eerste zakgeld, omdat je zo van sla houdt. Bekijk de portretten hier.


Reacties niet mogelijk

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de PrimaOnderwijs nieuwsbrief

Nieuwsbrief
Controle Dit veld is niet juist ingevuld